kalendar2015_b

Визначено лауреатів обласної літературно-краєзнавчої премії імені Василя Баженова

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась робоча нарада Комісії з присудження обласної літературно-краєзнавчої премії імені Василя Баженова обласної організації Національної спілки письменників України та обласної організації Національної спілки краєзнавців України. У роботі комісії взяла участь начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова.засід1
Відкрила засідання директор обласної універсальної наукової бібліотеки, заслужений працівник культури України Надія Синиця.
Про заснування премії повідомив голова Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України, доктор історичних наук, професор, голова Комісії  Лев Баженов.  Вона буде присуджуватись щорічно до Дня народження Василя Баженова у двох номінаціях: в галузі літератури та краєзнавства. Борис Кузіна, кандидат історичних наук,  представив на розгляд комісії список кандидатів висунутих на здобуття Премії.засід2
Василь Горбатюк, як голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України, від спілчан на присудження Премії висунув кандидатуру письменниці, члена НСПУ  Оксани Радушинської за роман-фентезі «Коли сонце було стозрячим» в номінації «Література».
Вчена рада ДІКЗ «Межибіж» і Хмельницька міська організація НСКУ на присудження Премії в номінації «Краєзнавство» за вагомий внесок в дослідження історії України і зокрема Поділля висунули кандидатуру доктора історичних наук, професора, академіка Міжнародної академії інформатизації Олександра Григоренка.
На підтримку Олександра Петровича виступили кандидат історичних наук, Почесний краєзнавець України Юрій Блажевич та кандидат фізико-математичних наук, письменник, член НСПУ  Віталій Міхалевський.
Хмельницький обласний осередок Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» висунули кандидатом в лауреати журналіста, письменника, Володимира Шевченка в номінації «Краєзнавство».
Лауреатами Премії стали: Оксана Радушинська, Олександр Григоренко, Володимир Шевченко.
Члени комісії одноголосно підтримали усіх кандидатів на присудження обласної премії імені Василя Баженова, вручення якої відбудеться 22 лютого в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці.

 

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930