kalendar2015_b

Поетичний фестиваль “Поділля Open”

Напередодні   Всесвітнього дня поезії старовинний Кам’янець знову скликав до себе усіх в гості на поетичний фестиваль “Поділля OPEN”, який було започатковано у 2016 році за ініціативи департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради.
Організатором заходів в рамках фестивалю стала міська централізована бібліотечна система.
Впродовж двох фестивальних днів (18-19 березня) відбувались цікаві заходи творчих людей.
Зокрема, творча зустріч з Братами Капрановими в центральній бібліотеці імені Костя Солухи, під час якої присутні поринули у світ прозового та поетичного слова знаних метрів. Віталій та Дмитро представляли шанувальникам свій літературний арсенал, який нараховує понад десяток книг.
Під час вечора читацького смаку “Правда життя Ніни Фіалко”, який відбувся в бібліотеці-філії № 2, автор розкрила секрети своєї письменницької “кухні” та розповіла, що її надихає писати такі прекрасні романи про кохання, дружбу і нелегкі колізії долі.
В бібліотеці-філії № 6 для дітей відбулася зустріч-інтерв’ю  з дитячим українським поетом, письменником, журналістом, громадським діячем і видавцем Сергієм Пантюком – “Книжкова Галактика Сергія Пантюка”. Під час спілкування автор презентував свої книги “Тимко і гелготунчик Шкода”, “Неслухняники” та “Вінчі і Едісон”. Зустріч з автором книг не залишила байдужим жодного учасника заходу.
У відділі краєзнавства центральної бібліотеки імені Костя Солухи відбулась творча зустріч із знаними українськими поетами Сергієм Пантюком та Олексою Биком, під час якої відбулись презентації нових збірок “Так мовчав Заратустра” та “Вірші на руці”.
А поетична зустріч з Віталієм Міхалевським “І буде вірш”, що пройшла на абонементі центральної бібліотеки імені Костя Солухи, дала можливість присутнім поринути у поетично-романтичний дивосвіт поезій пана Віталія та відчути усю красу його поетичного слова.
Усі, хто завітав до Галереї мистецтв, мали змогу поринути у творчість Євгенії Заславської під час авторського вечора “Голос душі”. Музичний супровід піаністки Марії Дубік та чоловічий хор Церкви Пресвятої Трійці, під керівництвом Марії Кузів.
Закриття першого дня поетичного фестивалю “Поділля  OPEN” відбулося в кафе-музеї “Кава у поліцмейстера” літературним подіумом  “Все, що душа довірила словам”, під час якого письменники мали змогу познайомитись з творчістю один одного, поспілкуватись у неформальному діалозі. Душею вечора були яскраві та креативні ведучі – заступник директора Кам’янець-Подільської ЦБС Тамара Вонсович та голова громадської організації Всеукраїнського товариства “Просвіта” Славко Полятинчук.
В теплій та дружній атмосфері пройшли творчі зустрічі з майстрами поетичного слова Віталієм Міхалевським, Наталею Мазур та Маргаритою Камєнєвою під час поетичного акорду “Поети пишуть жінку пензлем слова”, яким розпочався другий фестивальний день на абонементі центральної бібліотеки імені Костя Солухи.
Під час творчої зустрічі з українською письменницею Ніною Фіалко у бібліотеці-філії № 4 читачі відчули щирість і глибину творчої душі письменниці. Ніна Іванівна відповідала на численні запитання своїх шанувальників, які в цей день завітали до бібліотеки, розповіла як знаходить сюжети для своїх творів, як проходить сам процес творення книги.
У бібліотеці-філії № 7 усі бажаючі могли зустрітись з Сергієм Пантюком – українським письменником, журналістом, громадським діячем, видавцем та Олексою Биком – поетом, журналістом, музикантом, добровольцем, лауреатом фестивалю “Пісні, народжені в АТО”. Присутнім було презентовано нові збірки Сергія Пантюка “Так мовчав Заратустра” та Олекси Бика “Вірші на руці”.
А під час творчої зустрічі Сергія Пантюка з молодшими читачами бібліотеки автор поділився поетичними секретами та цікавинками свого творчого життя, а також побажав дітям писати, читати й творити, розвивати свої таланти і ніколи не зупинятися на шляху досягнення мрій! Читачі отримали задоволення від живого спілкування з письменником.
Заключним акордом фестивалю став конкурс поетів-аматорів “Поетична весна – 2017″, який мав на меті – пошук і розкриття творчих здібностей поетів-аматорів, надання можливостей всім бажаючим продемонструвати свою майстерність у виконанні власних поетичних творів.
Поети змагалися у трьох вікових категоріях: від 10 до 15 років, від 16 до 35 років, від 36 і більше років.
Подяки за участь у поетичному фестивалі отримали:
Яна Гурник; Анна Дідух; Ірина Дурдас; Катерина Неспятіна;
Вікторія Лисишен.
Поважне журі визначило кращих поетів-аматорів в наступних номінаціях:
Юлія Ковальчук – “Любов до слова”;
Діана Королюк – “Творчий пошук”;
Людмила Машталер  – “Автор і час”;
Вероніка Мелісова – “Творчий задум”;
Ельвіра Молдован – “Оригінальність”;
Леся Приліпко-Руснак – “Яскрава індивідуальність”;
Володимир Сідлецький – “Креативність”;
Микола Сливка – “Пам’ять”;
Наталія Чернецька – “Артистичність”;
Андрій Королюк – “За майстерне виконання”;
Дипломами III ступеня нагороджені:
Гліб Гриців  – категорія до 15 років;
Дар’я Калинюк – категорія  до 15 років;
Юлія Прокопчук – категорія від 16 до 35 років.
Людмила Шостацька – категорія від 36 і більше;
Дипломами II ступеня нагороджені:
Тетяна Дорошенко – категорія від 36 і більше;
Людмила Дрезналь – категорія від 36 і більше;
Оксана Іванчишин – категорія від 16 до 35 років;
Інна Потапова  – категорія до 15 років.
Дипломами I ступеня нагороджені:
Ольга Зьомко  – категорія від 16 до 35 років;
Світлана Кремінська – категорія від 36 і більше;
Діана Поліщук – категорія до 15 років.
Вітаємо переможців!
Всі учасники конкурсу отримали пам’ятні сувеніри та медалі.
Завершився фестиваль, роз’їхались гості, але залишились неповторні спогади і надія на нові цікаві і незабутні зустрічі.фест1 фест2 фест3 фест4 фест5 фест6 фест7 фест8 фест9 фест10 фест11 фест12

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930