kalendar2015_b

В серцях і книгах – пам’ять про війну

Працівники відділу періодики і соціокультурної роботи обласної бібліотеки для юнацтва спільно з Хмельницьким  центром   соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели годину пам’яті “В серцях і книгах – пам’ять про війну” до Дня  пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Завідуюча відділом періодики Ірина Міщенко  зацікавила студентів Хмельницького Національного Університету розповіддю про сучасний  погляд української історичної науки на  події Другої світової війни та внесок українців у перемогу над нацизмом. Читачі подивились відеофільм “Між двох вогнів: Україна у Другій світовій війні”  та слайд – презентацію “Обличчя Перемоги”.
Почесними гостями заходу були   бійці добровольчих батальйонів : Ігор Олійник, Микола Шафалюк, Олександр Пампух. Молоді хлопці – учасники АТО,  спадкоємці патріотичних традицій і героїзму  воїнів – переможців Другої світової війни. Вони розповідали про сучасну війну  на Сході України та згадували своїх дідів і прадідів, ветеранів Другої світової, пам’ять про яких бережеться в кожній український родині. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги над нацизмом –  приклад патріотизму для нащадків.
Книжкова виставка “Дорогами війни” представила книжкові і періодичні видання фонду бібліотеки про найбільшу трагедію 20 століття – війну, за перемогу в якій Україна заплатила найтяжчу ціну.юн1 юн2 юн3

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930