kalendar2015_b

У День Незалежності подільські артисти-волонтери вітали прифронтове Приазов`я

Творча сотня “Рух до перемоги” (керівник  Оксана Радушинська) спільно з  42 Гарнізонним будинком офіцерів (директор  Сергій Чеплаков) здійснили черговий мистецько-гуманітарний виїзд у зону АТО. Традиційно працювали за погодженням із Головним управлінням морально-психологічного забезпечення ЗСУ. А ініціювали поїздку, забезпечивши артистів-волонтерів транспортом і пальним, в управлінні культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації.
Із Днем Державного прапора України подоляни вітали військовослужбовців двох підрозділів 28 окремої механізованої бригади, а також армійців в ОТУ “Маріуполь”.
А День Незалежності України зустрічали поруч із тими, хто ціною свого здоров`я, а часто й життя, забезпечує нам можливість гуляти-святкувати-жити.
Від самого ранку, передавши вітамінні гостинці пацієнтам військового шпиталю, вирушили співати Гімн України. На запрошення командування ОТУ “Маріуполь” долучилися до урочистого шикування особового складу – з врученням нагород від Президента, Міністра оборони, від командування. Волонтери Творчої сотні “Рух до перемоги” отримали непересічну нагоду звернутися з вітанням до армійців, виконали під гітару український Славень, а потім ще й авторську пісню колективу – “Ми переможемо”!
Наступним пунктом – концерт в рембаті. А далі – майже 130 км. дороги. До прифронтового Курахове. На подільських артистів чекали містяни і друзі-військові з 92 бригади.  Повнісінька площа!!! Зібрати стільки люду у місті – справжнє диво! Відколи під боком у курахівців триває війна, активне колись життя зробилося притишеним. На концерт до хмельничан хтось вбрався у вишиванки, прийшли з прапорами, дітки – із жовтими і синіми повітряними кульками!
Артисти ж прибули не лише з мистецькими дарунками, а і з символічними гостинцями: Дідухом, прапором, плакатом про мир, іконою.
Побували цього дня артисти-волонтери і на Азовському морі.
Була і хвилина мовчання у пам`ять за полеглими в російсько-українській війні. О 10:15 год. Без пафосу. Не на публіку. Не для об`єктиву фотоапарата. Просто біля автобуса, ладнаючись в дорогу, припинили розмови, зупинилися і, опустивши голови вшанували тих, чиєї жертви заради кожного з нас, нам ніколи не осягнути.
Це – наше: наша правда і наша історія!
Нетиповий День Незалежності України святкували по-волонтерськи на Приазов`ї складом Творчої сотні: Оксана Радушинська, Сергій Чеплаков, начальник управління соціального захисту населення м.Старокостянтинова Наталія Шабельник, викладач Хмельницького музичного училища ім.В. Заремби Ігор Грінькевич, артистка академічного ансамблю пісні та танцю  «Козаки Поділля» Хмельницької обласної  філармоні Яна Гарманюк, працівниця Хмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва Анастасія Капустянська, викладачка Красилівської ДМШ  Ольга Безносюк, автор-виконавець у стилі “реп” Руслан Ковальчук, автор-виконавець із Києва  Юрій Старчевод, працівник 42 ГБО  Сергій Скоп, пенсіонери Петро та Ніна Радушинські.ато1 ато2 ато3 ато4 ато5 ато6 ато7 ато8

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930