kalendar2015_b

«АRT-колаж 2018»

16-18 травня у Хмельницькому обласному художньому музеї вшосте відбудеться музейний мистецький фестиваль «АRT-колаж 2018».

Він приурочений Міжнародному дню музеїв та Дню Європи, які традиційно відзначаються 18 та 19 травня відповідно. Цьогоріч фестиваль стане платформою міжкультурного діалогу де, в контексті україно-вірменської дружби, за сприяння Хмельницької обласної спілки вірменської національної культури «Арарат», презентуватиметься мистецький проект відомого українського художника вірменського походження Бориза Єгіазаряна «Присвята».

В рамках даного проекту відбудеться ряд заходів, що сприятимуть знайомству з постаттю митця та його творчістю: прес-конференція, творча зустріч та майстер-клас від художника, в ході якого присутні зможуть долучитись до створення спільної картини, яка в подальшому стане частиною колекції ХОХМ. Також, відбудеться презентація збірки короткої прози і поезії «Сорок джерел» Бориса Єгіазаряна, яка нещодавно побачила світ у «Видавництві Старого Лева».

До калейдоскопу фестивальних подій увійдуть майстер-класи від знаних подільських майстрів: Микола Величко познайомить всіх охочих з автентичним гончарним мистецтвом, Галина Бучківська відкриє учасникам творчої майстерні загадковий світ традиційної української ляльки-мотанки.

Окрім цього, відбудеться засідання кіно-клубу «Parajanov ART» та перегляд фільму Романа Балаяна «Ніч в музеї Параджанова». Метою Всеукраїнського проекту «Parajanov-ART» є популяризація творчості всесвітньо-відомого режисера, одного з найвидатніших митців ХХ ст. – Сергія Параджанова. Модератор зустрічі – голова вірменського Товариства культурних зв’язків AOKS-Україна, куратор проекту Олена Оганесян (м. Київ). Для поціновувачів пригод та містичних експедицій музейною експозицією організатори підготували квест. Вперше відбудеться «Ніч у музеї», організована спільно з Народним аматорським молодіжним театром «Дзеркало». Тож запрошуємо долучитись до нічної екскурсії з каганцями. Доповнять святкову атмосферу музичні колективи та сольні виконавці нашого міста, серед яких гурти: Spokoinyi, Проскурів-Сіті Бенд. Справжню вогняну феєрію презентуватиме театр вогню та світла «zLight».

Таким чином, «АRT-колаж 2018» – поліфонічний культурно-просвітницький фестиваль, проект-експеримент, який має на меті об’єднати різні мистецькі й освітні практики, що презентують творчість непересічних особистостей та знайомлять з багатогранним і цікавим світом сучасного мистецтва.програмка інтернет лицо

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930