kalendar2015_b

Стартовий день кодування в науковій бібліотеці

В Хмельницькій обласній науковій бібліотеці он-лайновий «Code start у бібліотеці» (стартовий день кодування ) в рамках Тижня кодування ЄС.

Захід проведено у партнерстві з обласним відділенням ВГО «Українська Бібліотечна  Асоціація» за підтримки німецької благодійної організація Haus des Stiftens gGmbH та Ресурсного центру розвитку громадських організацій «Гурт» як партнера мережі TechSoup Europe в Україні в рамках міні гранту на  проведення «Code start у бібліотеці» (стартовий день кодування).

Мета заходу – зацікавити  до програмування молодих людей,  які не мають технологічних знань, але хочуть бути не просто пасивними користувачами, а творцями та реалізаторами своїх ідей.

Учасниками он-лайн заходу стали користувачі бібліотек об’єднаних територіальних  громад міст Волочиськ, Нетішин, Городок, учнівська молодь міста Кам”янець-Подільський та користувачі Віньковецької ЦРБ, користувачі обласної бібліотеки працювали в оф-лайн режимі.

Під час веб-квесту учасники: познайомилися з ІТ-спеціальностями геймдизайнера,  дизайнера інтерфейсів,  SMM-фахівця,  технічного редактор, програміста; створили спільну платформу для спілкування та обміну досягнень на Фейсбук. Також переглянули та обговорили відеофільм про основи програмування та познайомилися з безкоштовними програмами Аудіоредактор – Audacity, програвачі мультимедіа, фоторедактор – FastStone, графічним редактором – Paint, Gimp, ножиці, Windows Movie Maker — додатком для створення власних роликів та слайд шоу з відео та фото.

Учасники на різних локаціях створювали відеоролики які зразу  публікували  на сторінці у Фейсбук.

Відгуки під час заходу були тільки позитивні, всі учасники зацікавилися ІТ-спеціальностями, а ІТ-продукти, створені в квесті, можуть  стати в нагоді для особистих цілей.квест IMG_7176_cr.jpg1

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930