kalendar2015_b

Відкриття виставки – Міжнародний арт-проект «Сергій Параджанов. Імпресія дотику»

6 листопада 2018 року в Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж» відбулося відкриття Міжнародного арт-проекту «Сергій Параджанов. Імпресія дотику». До проекту ввійшли світлини восьми фотографів, живописні роботи та твори декоративно-прикладного мистецтва.
Зі вступним словом виступив директор заповідника Олег Погорілець, помітивши вагомий внесок Сергія Параджанова в українську кінематографію та культуру і важливість даного проекту для заповідника.
Виставка відкрита за участі Олени Оганесян, координатора проекту – голови Вірменського Товариства культурних зв’язків AOKS-Україна (м. Київ). Вона зазначила, що виставка приурочена 50-річчю виходу на екрани його фільму «Колір граната». Всього Сергій Параджанов зняв в Україні 9 фільмів, але, на жаль, відомими широкому загалу стали лише декілька картин. Нестаріючою українською класикою та шедевром є фільм «Тіні забутих предків», який увійшов у двадцятку найкращих картин світу всіх країн і народів.
Наостанок Олена Оганесян подарувала в бібліотеку заповідника книгу Любов Чемерис «Полгода и вся жизнь. Памяти Параджанова». В ній вміщені спогади, листи Сергія Параджанова дружині і синові з місця ув’язнення, фотоілюстрації колажів, сценарій фільму «Лебедине озеро. Зона».
Сьогодні Меджибізька фортеця пов’язала двох талановитих людей вірменинів за походження, але українолюбів за духом – кінорежисера світової слави Сергія Параджанова та відомого археолога, спелеолога, барда Олександра Авагяна, які за життя зналися і часто спілкувалися у Києві.

3 4 1

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031