kalendar2015_b

Огляд-конкурс відродження народних традицій «Доторкнися до душі свого народу» продовжує свою ходу Хмельниччиною

1 листопада 2017 року Чемеровеччина демонструвала скарби нематеріальної культурної спадщини в рамках обласного огляду-конкурсу відродження народних традицій  та декоративно-ужиткового мистецтва «Доторкнися до душі свого народу», який започатковано Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва з метою виявлення, збереження, розвитку і популяризації нематеріальної культурної спадщини Хмельниччини та на виконання Закону України «Про приєднання України до Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини».
Фахівці та аматори народного мистецтва презентували кращі зразки місцевих народних традицій. Розмаїто була представлена виставка декоративно-ужиткового мистецтва і традиційні страви, які були приготовані за старовинними рецептами жителів Чемеровеччини і які міг продегустувати  кожен бажаючий. На сцені районного центру культури і дозвілля народні аматорські фольклорні колективи презентували місцеві пісні та обряди. Зокрема, народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль  «Берегиня» с. Біла (керівник Людмила Мамчур) відтворив на сцені обряд «Хрестини». Також свої пісенні перлини майстерно виконали народний аматорський вокальний ансамбль «Мальви» із с. Жердя (керівник – Сергій Гнатишен) та народний аматорський фольклорний ансамбль «Джерело» із с. Демківці (керівник – Віталій Штоль).
Приємно зазначити, що у залі було багато глядачів, які з цікавістю і захопленням спостерігали за дійством на сцені.ч1 ч2 ч3 ч4 ч5 ч6 ч7 ч8

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930