kalendar2015_b

Інформаційне забезпечення потреб сільської громади

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся Бібліодень сільського бібліотекаря «Інформаційне забезпечення потреб сільської громади».
Учасниками заходу стали 19 сільських бібліотекарів з 12 районів Хмельницької області, в тому числі із шести об’єднаних територіальних громад.IMG_5974
Захід відкрила директор обласної наукової бібліотеки Надія Синиця. З її  виступу на тему: «Адміністративна реформа і бібліотеки: нові виклики – нові орієнтири – нові рішення» учасники дізнались про адміністративну реформу та її вплив на бібліотечну діяльність. Як висновок, основне завдання реформи – є побудова чіткої, логічної системи місцевого самоврядування, здатної забезпечити нормальне та комфортне життя громадам. Бібліотекарі мають не шукати в реорганізації бібліотек негативу, а приймати нові виклики, бути вмотивованими на зміни, модернізацію бібліотек, створення комфортного середовища для жителів громади.IMG_5978
Головні спеціалісти наукової бібліотеки проконсультували присутніх з питань нормативно-правової документації бібліотеки – обов’язкові нормативні документи, якими повинні керуватись бібліотекарі у своїй роботі, документи, які регламентують діяльність конкретної бібліотеки та кожного технологічного процесу. Крім того, ознайомили з інтернет-ресурсами обласної бібліотеки та умовами їх використання, як для бібліотекарів, так і для користувачів бібліотек; питаннями, що стосуються інформаційно-бібліографічної роботи, а також комплектування, обліку, зберігання та використання документів бібліотечного фонду; новими формами книжкових виставок та їх оформлення; краєзнавчими аспектами бібліотечного обслуговування тощо.
Під час міні-тренінгу «Практична медіаграмотність» присутні дізнались як правильно аналізувати інформацію, яка подається засобами масової інформації.
Бібліотекарі переконані, що отримана інформація в подальшому сприятиме покращенню обслуговування місцевих громад.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930