kalendar2015_b

Обговорили роль парків та музеїв в екологічній освіті

До Дня екологічної освіти у Нетішинському міському краєзнавчому музеї відбувся семінар-презентація «Національні парки,  музеї  Малого Полісся та їх роль в екологічній освіті». Свою діяльність презентували представники природних парків Малого Полісся. сем3Присутніх привітали Оксана Кононюк, директор музею і Тетяна Костіна, методист управління культури Нетішинської міської ради.
Національний природний парк «Дермансько-Острозький» представляли двоє учасників семінару: Оксана Головко, начальник відділу наукової, еколого-освітньої роботи та рекреації та Валентин Лисюк, начальник служби охорони природно-заповідного фонду. сем1Виступи доповідачів були проілюстровані слайд-презентаціями, що дозволило здійснити своєрідну віртуальну екскурсію мальовничими куточками краю. Особливе зацікавлення у присутніх на зустрічі вчителів біології загальноосвітніх шкіл міста викликали екологічні туристичні маршрути, розроблені працівниками парку і облаштовані ними спільно зі студентською молоддю. Працівники парку налагодили співпрацю із знаним у Нетішині фахівцем-орнітологом Віктором Бондарцем. Під час семінару пан Віктор закликав усіх небайдужих до співпраці з метою вивчення і популяризації птахознавства у краї.сем2
Національний природний парк «Мале Полісся» об’єднує частину земель Славутського та Ізяславського районів. Його діяльність в напрямі екологічної освіти населення презентував старший науковий співробітник Олександр Нюх.
У ході зустрічі був представлений також Нетішинський музей. Світлана Головко, старший науковий співробітник музею говорила про науково-освітні природничі проекти та екологічні акції, які проводились музейниками. Вона акцентувала, що найбільш вдячними відвідувачами природничих залів музею є дошкільнята. Пані Світлана представила також фахові наукові видання, в яких висвітлено результати напрацювань музейників в галузі природознавства.
На завершення зустрічі присутні обмінялися контактами, а Світлана Головко провела для гостей оглядову екскурсію музеєм.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Травень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031