kalendar2015_b

Біженці в Україні : новітній виклик

Починаючи з 2001 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН 20 червня відзначається Всесвітній День біженців. За останніми даними в світі налічується   близько 20 мільйонів біженців.  В основному це вихідці    з африканських країн , а також з зони афганського конфлікту і  Сирії.
На жаль, через трагічні події , зумовлені військовою агресією Росії , Україну  також не оминула проблема біженців.  Ці люди мають статус внутрішньо переміщених осіб .  Вони були змушені   покинути своє місце проживання в результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту на частині території Донецької і Луганської областей  або окупації Автономної Республіки Крим.беж3
Працівники обласної бібліотеки для юнацтва, Головного управління юстиції в Хмельницькій області , Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги  провели зустріч «Біженці в Україні : новітній погляд», на якій  обговорювали  з  читачами  одну  з  найгостріших проблем сучасного світу – проблему біженців в світі та в Україні.беж2 Наталя Білик, головний спеціаліст Головного  територіального управління юстиції познайомила  присутніх зі статтями Конвенції про статус біженців та можливістю реалізації їх прав в нашій країні,  про права внутрішньо переміщених осіб та переселенців.
Леся Сопронюк, головний спеціаліст Хмельницького міського центру з надання безоплатної правової допомоги , зацікавила читачів бібліотеки актуальною  інформацією про правову безоплатну  допомогу, яку здійснює Центр для біженців та  переміщених осіб.
Завідуюча відділом періодики бібліотеки Ірина Міщенко провела презентацію книжкової виставки, яка знайомить читачів бібліотеки з правознавчою літературою  та розповіла про  відзначення Дня біженців в різних країнах світу, про Благодійний фестиваль до Міжнародного дня біженця, який відбувся 20 червня 2016 року в Києві, участь в якому брали переселенці з Криму та Донбасу.беж1

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031