kalendar2015_b

Проект Альони Оласюк «Межа/ Грань/Border»

У Хмельницькому обласному художньому музеї представили роботи молодої художниці Альони Оласюк «Межа/ Грань/Border». Дівчина має російсько-українське походження, наразі мешкає в Пекіні, де займається сучасним мистецтвом. Альоні 28 років, народилася вона на Далекому Сході, проте юність та дитинство провела у м.Хмельницькому. 2007 року закінчила професійний  ліцей за спеціальністю художник-оформлювач. Проте, саме як митець Альона відкрила себе тільки переїхавши до Китаю. Професійним мистецтвом займається, більше двох років, якраз після закінчення Пекінського інституту моди. ЇЇ окремий проект носить назву «Do you want wear in artwork?”, що в перекладі означає: «Чи не хочеш ти вдягнути витвір мистецтва?».

DSC_6832 DSC_6869

Графічні роботи художниці без визначеної стилістики, проте із особливим характером, уже 10 разів бачили у кількох Китайських містах. Цього літа вона провела першу велику виставку в Києві і не могла оминути рідне місто. Малює Альона пером та китайською густою тушшю для каліграфії. Дівчина відійшла від звичних форм та кольору і відтворила власну «Межу» в однойменній виставці. Нетиповість – головна ідея, як в самих роботах, так і в їх подачі. Неформальну атмосферу виставки доповнили: анімація на стінах, діджейський пульт, відео-історія.

“Я не орієнтуюсь на якусь конкретну аудиторію. Кожна робота – це окрема тематика і візуалізація, особливості її сприйняття. Це абстракція, в мене нема конкретних бажань того, що я хочу виплеснути в своїх роботах. Головне – щоб люди щось побачили в такій жорсткій мінімальній абстракції. Щось своє, і, як мінімум, задумались. На виставці під жодною із картин не має назви. Для себе я їх звичайно називаю. Також є 4 роботи, які я зробила в Хмельницькому і ніде не виставляла”, – розповідає художниця. Окрім виставки, в рамках проекту відбулась міждисциплінарна лекція Аніти Немет «Перетин» та воркшоп від художниці.

DSC_6920 DSC_6922

Проект «Межа/Грань/Border» створений аби показати, що крайнощі, такі як чорне та біле, є невід’ємною частиною кожного життя, і в цих незвичностях слід вміти бачити красу.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Липень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031