kalendar2015_b

Хмельниччина відзначила чверть століття незалежності України

25-у річницю незалежності України на головному майдані Хмельницької області відзначали різнобарвно і насичено.

Напередодні, 23-го серпня, вже традиційно Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва провів обласний фестиваль хорів ветеранів війни та праці.

Із самого ранку 24 серпня на Майдані незалежності розгорнулося наметове містечко, де усі райони та міста області презентували свої місцеві традиції та здобутки, а також художні роботи, представлені в рамках обласного фестивалю народної творчості «Ода Україні», присвяченого 25-й річниці незалежності, що близько півроку тривав на теренах області та мав не меті крім художніх робіт визначити кращі мистецькі номери колективів та окремих виконавців області.

Вздовж прилеглих вулиць розмістилася виставка-ярмарок художніх виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Барви Хмельниччини», участь у якій взяло близько 100 народних умільців.

DSC02596 DSC02597

Майданом пройшов святковий марш-парад за участю більш як 1000 осіб: група барабанщиць Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, духові оркестри області – міст Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Старокостянтинова, Полонного та Нетішина, а також Ізяславського району, військові – оркестр 8-го полку спецпризначення та оркестр 19-ї окремої ракетної бригади, естрадний оркестр Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, особовий склад Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, особовий склад та кінологічні команди Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, Хмельницького училища підвищення кваліфікації та перепідготовки персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної фіскальної служби України, Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького; спортивні клуби області – дитячий футбольний клуб «Новатор», футбольний клуб «Поділля», Подільський центр традиційного карате «Пересвет», учасники велосипедного заїзду «Тур братів Стародубів», Хмельницька спортивна підготовчо-поліцейська школа «Самсон-право», Хмельницька обласна федерація Бойового Гопака, «Smart-клуб Хмельницький» та творчі колективи закладів культури і мистецтва області, а також колективи-гості.

Після опівдня на головній сцені розпочався гала-концерт переможців обласного фестивалю народної творчості «Ода Україні», присвяченого 25-й річниці незалежності. Понад тридцятьом аматорським колективам та солістам випала честь презентувати свої міста, райони та громади у головному мистецькому дійстві області.

DSC02600 DSC02603 DSC02634

На галявині біля стели «Красо України, Подолля!» стартувало Всеукраїнське свято народного костюму «Жива традиція», яке пройшло в області вже втретє. Організатори свята – Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва та Хмельницький обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України подбали про розмаїття виставкових та концертно-видовищних заходів, що відбувалися в ході свята.

Родзинкою свята стала демонстрація 12 колекцій стилізованого та етноодягу, виготовленого дизайнерами Хмельниччини. У концертній програмі взяли участь близько 20 творчих колективів та солістів з Хмельницької, Вінницької, Житомирської та Волинської областей, а також Республіки Польща.

Свято справило позитивне враження на численних глядачів – гостей та мешканців міста – і отримало схвальні відгуки від керівників області, учасників свята та представників громадськості.

DSC02636 DSC02646 DSC02725 DSC02754

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930