kalendar2015_b

В обласному художньому музеї презентували “Джерела”

У  Хмельницькому обласному художньому музеї презентував свою сімнадцяту персональну виставку «Джерела» відомий львівський художник, заслужений художник України, доцент кафедри художньої кераміки Львівської національної академії мистецтв Василь Боднарчук. Специфіку виставки визначає органічне та несподіване поєднання малярства і кераміки. Перейнявши у своїх вчителів – Романа Сельського та Зеновія Флінти – повагу до традицій рідної землі та формальне вільнодумство світового мистецтва ХХ ст., Василь Боднарчук створив свій власний стиль. Стираючи кордони між засобами художнього виразу та застосуванням різноманітних матеріалів, таких як шамот, солі, поливи, кольорове скло, митець працює у техніці, якій арт-критики та мистецтвознавці дають найрізноманітніші визначення: «малярсько-графічна кераміка», «гончарний неоромантизм», «керамічно-скульптурний живопис», «керамічна акварель».
В експозиції представлено понад 40 керамічних, обʼємно-просторових та пастельних робіт. Улюбленою темою автора є природа, яка у його творах отримує нове, глобальніше та філософсько-космологічне звучання (серії «Пейзаж», «Слідами осені», «Карпати. Яблуниця.», «Дністер. Бакота»). На думку художника, головним в малярстві є не сліпе копіювання з натури, а рефлексії на певний стан душі та навколишнє середовище.
Над чим би не працював, у одному він впевнений достеменно – в кожній роботі має бути душа, бо інакше Митець перетворюється на звичайнісінького ремісника.
З вітальним словом на відкритті виступив співкуратор виставки, доктор мистецтвознавства, професор, член Міжнародної асоціації критиків мистецтва АІСА Орест Голубець.
Наступного дня відбулась творча зустріч із  Василем Боднарчуком та Орестом Голубцем. На зустрічі були присутні студенти та викладачі мистецьких дисциплін вищих навчальних закладів нашого міста. Говорили про сучасне мистецтво.
Виставка у художньому музеї діятиме впродовж трьох тижнів.вист5вист4вист1 вист2 вист3

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031