kalendar2015_b

До участі в обласному огляді-конкурсі відродження народних традицій долучилася Славутчина

Днями в рамках обласного огляду-конкурсу відродження народних традицій та декоративно-ужиткового мистецтва «Доторкнися до душі свого народу» фестиваль «Етногостини у «Перлинки» презентував яскраву мистецьку програму, об’єднану святкуванням Івана Купала. Огляд-конкурс започатковано Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва з метою виявлення, збереження, розвитку і популяризації нематеріальної культурної спадщини Хмельниччини та на виконання Закону України «Про приєднання України до Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини».
Дійство відбулося на березі річки Горинь на околиці села Колом’є Славутського району і передбачало насичену програму, наповнену автентичними піснями, іграми та масовими танцями. Всі учасники свята мали змогу долучитися до реконструкції старовинних місцевих обрядів та гулянь. Крім того, членам конкурсної комісії та гостям свята було представлено традиційні місцеві страви із детальним описом технології приготування, а також виставку старовинних побутово-ужиткових речей, виготовлених місцевими майстрами, які представили основні види ремісництва та декоративно-прикладного мистецтва регіону. Для дітей було відтворено «Дитячу галявину» з елементами старовинного побуту та інтер’єру, а також презентовано майстер-класи із виготовлення ляльки з природних матеріалів.
Дійство вирізнялося духом старовини та було сповнене народними звичаями, самобутністю і національним колоритом.свят1 свят2 свят3 свят4 свят5 свят6 свят7 свят8 свят9 свят10

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031