kalendar2015_b

День знань в юнацькій бібліотеці

Першого вересня в обласній бібліотеці для юнацтва вже традиційно ніякої тиші. На свій перший урок в новому навчальному році до бібліотеки завітали учні з різних шкіл міста, а в деякі навчальні заклади самі бібліотекарі прийшли з  цікавою та змістовною розмовою про європейський вибір України. «Україна –  держава європейська». Саме такою була тема цьогорічного першого уроку в День знань. Фахівці з усіх відділів обслуговування книгозбірні  креативно та оригінально розкрили цю тему перед юними читачами.
Так, відділ  абонементу провів зустріч з учнями колегіуму №16 та СЗОШ №1  у форматі інтерактивної бесіди, під час якої школярі  з’ясували які характерні риси притаманні сучасному європейцю, переглянули цікаві тематичні відеоролики, давали відповіді на питання вікторини, розгадували кросворди, складали пазли, а у фіналі   гуртом заспівали пісню «Україна – це я».
Фахівці відділу читального залу провели перший урок для учнів ліцею №17 та СЗОШ №6. Захід був цікавим і змістовним. Учні змогли познайомитись з визначними пам’ятками України та Європи, що увійшли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО,  взнати цікаві факти про Україну, про видатних  українців, переглянути презентацію та відеофільм, взяти участь у грі “Юний знавець Європи”.   Присутні на заході згадали і наших воїнів, тих, кому завдячують мирним небом над головою. Бібліотекарі познайомили учнів з літературою з книжкової виставки “Україна в  сім’ї європейських народів”.
Представники відділу періодики та соціокультурної роботи провели  перший урок для  старшокласників ЗОШ№1. На уроці  йшла мова про  героїчний і тернистий шлях української держави та її роль і місце в колі  європейських країн. Цікавою була  віртуальна подорож унікальними куточками нашої країни та Європи, а  святковий настрій створювали  пісні  та вірші про Україну. Для читачів бібліотеки у відділі була представлена книжково-ілюстративна виставка «За знаннями – до бібліотеки».
Під час уроку, який провели   спеціалісти інформаційно-бібліографічного відділу для учнів ліцею №17,  діти прикрасили журавликами символічне дерево миру, дружби та злагоди між європейськими країнами та нашою державою. А завдяки  зустрічі,   проведеної відділом краєзнавства у форматі  диспуту в гімназії №1, старшокласники відкрили для себе імена наших видатних  земляків, які відомі не лише в Україні, а й в Європі.
День знань в бібліотеці видався урочистим  та хвилюючим. Саме з нього  розпочався для читачів книгозбірні незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання.юн1ф юн2ф юн3ф юн4ф юн5ф юн6ф

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930