kalendar2015_b

Семінар для хореографів сільських клубних закладів

Обласний семінар для керівників хореографічних колективів сільських будинків культури, сільських клубів та клубних закладів об’єднаних територіальних громад відбувся у Хмельницькому. Його організатором став  Хмельницький ОНМЦКіМ. Ознайомитись та вивчити тенденції розвитку та популяризації подільського народного танцю виявили бажання 17 керівників, які працюють з дитячими та дорослими  сільськими танцювальними колективами.
Програма семінару була досить насиченою. Учасникам були запропоновані різні форми роботи з хореографічним колективом: майстер-класи, практичні консультації, відкриті уроки, практичні заняття та лекції-консультації, на яких вони мали змогу освоїти зразки подільського народного та фольклорного танців, ознайомитись з роботою аматорських хореографічних колективів та класів хореографії мистецьких шкіл.
Досвідом роботи та творчими напрацюваннями поділились викладачі Хмельницької ДШМ: керівник зразкового ансамблю народного танцю Андрушко І.О та керівник «Театру академічного танцю» Король О.В.
Масштабну розгорнуту роботу з дітьми різних вікових категорій в аматорському хореографічному колективі презентувала керівник зразкового ансамблю танцю «Веснянка» Хмельницької ЗОШ №24 Мандзій В.М.  На базі обласного краєзнавчого музею учасники семінару мали можливість ознайомитись з етнографічними елементами подільського народного костюму та побуту. Методист ОНМЦКіМ  Мєзенцева Л.І. розповіла учасникам про особливості  використання українського сценічного костюму та провела практичне заняття з вивчення та обробки подільського танцювального фольклору. Відомий подільський етнограф та хореограф Небесний О.О. поділився з учасниками семінару самобутнім хореографічним спадком та неоціненним багажем з українського народного танцю.
Учасники семінару збагатились новими знаннями, обмінялись досвідом роботи, отримали позитивні враження, які знайдуть своє втілення  в подальшій роботі в сільських творчих колективах.х1ф х2ф х3ф х4ф х5ф х6ф х7ф х9ф хф

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930