kalendar2015_b

Уклін вам, хто край свій боронить

6 грудня Україна святкує День Збройних Сил. Дата приурочена до  важливої події – 6   грудня 1991 року Верховна Рада України затвердила два закони “Про оборону України” та “Про збройні сили України”. І через два роки -  в 1993-му, саме в цей день було прийнято рішення відзначати День Збройних сил України.

Традиційно в цей день ми вшановуємо всіх,хто присвятив своє життя захисту держави в лавах її Збройних Сил.

3 грудня працівники Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва   спільно з  бібліотекою Хмельницької Національної академії прикордонних військ України  організували для курсантів академії святкову історичну студію «Уклін Вам, хто край свій боронить».  Сьогодні в Українській армії служать не тільки чоловіки. Ми знаємо безліч прикладів з сучасної історії, коли жінки-воїни гідно стоять на обороні держави. От і на цій   зустрічі були присутні  курсанти-дівчата, які свідомо обрали військову професію і впевнені, що зможуть на рівні з хлопцями опанувати військовий фах.

Бібліотекарі  розповіли майбутнім офіцерам  про історію  Українського  війська  від часів Аскольда та Святослава – до наших днів. В програмі заходу була слайд – презентація «Козацькому роду – нема переводу», яка познайомила  присутніх з видатними ватажками козацтва – Хмельницьким, Сагайдачним, Вишневецьким. Їх сміливість, військовий талант вражали навіть ворогів, а  методи військової  справи, які вони використовували,   не втратили актуальності і сьогодні. Курсанти переглянули відеофільм «Бойовий шлях Січових стрільців», в якому розповідається про  армію  справжніх інтелігентів, носіїв високих ідей   і благородних ідеалів,  які не шкодували  свого життя  для  щастя і волі України. Присутні взяли участь в віртуальній подорожі «Де народилася УПА», яка розкрила  основні віхи     діяльності Української Повстанської Армії. УПА своєю боротьбою не тільки запалила надію на вільне життя в серцях мільйонів українців, але й показала безприкладний героїзм та самопожертву всім країнам Європи. ЇЇ боротьба  є найяскравішою сторінкою національно-визвольних змагань українців у минулому столітті.

Бібліотекарі привітали присутніх з Днем Збройних сил України. Побажали   успіхів у навчанні та у майбутній службі,мирного неба.    А на згадку про зустріч-спільне фото біля книжкової виставки із цікавими    виданнями  про  історію і сьогодення Збройних сил України.DSC_6353

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930