kalendar2015_b

Ніч в Хмельницькому обласному літературному музеї

Ось і настав довгоочікуваний Міжнародний день музеїв. Відзначається він 18 травня. В цей день у всьому світі безкоштовно відкриті двері усіх музеїв і кожний бажаючий може отримати радість, відвідавши їх.

Хмельницький обласний літературний музей з самого ранку у своїх невеликих експозиційних залах приймав усіх, хто любить історію та літературу. Співробітники музею у своє професійне свято з великим задоволенням розповідали відвідувачам про письменників та літераторів, доля яких пов’язана з Хмельниччиною, представляли нові знахідки з пошукових експедицій.

А ввечері зали музею наповнилися голосами молоді. В десятий раз музей проводив акцію «Ніч у музеї», в якій, традиційно, беруть участь члени молодіжної літературної студії. Тематика кожної «Ночі в музеї» різна. Цього разу «Ніч» була присвячена творчості подільського поета Івана Іова. Були підготовлені слайди, емблема, книжкова виставка, присвячені Івану Іову. Велику, цікаву й пізнавальну лекцію «Зорова поезія Івана Іова» підготував і креативно представив Микола Палига. Потім звучали вірші поета-авангардиста з його збірок. Найкращі читці були відзначені подарунками.

Після невеликої перерви на традиційний чай зі смаколиками розпочалася музична програма, в якій тон задавали Василь Бексяк та Олег Шкваровський.

Потім усі присутні поринули в глибину середньовіччя. Михайло Завадський разом з розповіддю про мистецтво середньовічного фехтування представив реконструкцію костюму того часу, виготовлену своїми руками. А Оксана Мороз розповіла про відому скандальну сім’ю Борджіо.

Не залишився осторонь й кінематограф. Алекс Фрост підготував підбірку шедеврів короткометражних фільмів, які всі дивилися із задоволенням.

Розходилися по домівках суботнім ранком. Усі були задоволені тим, що ця ніч була проведена в музеї дуже цікаво, весело і в компанії ровесників, які небайдужі до культурно-пізнавальних, історико-літературних питань.!42 !19 !87

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930