kalendar2015_b

Пріоритетні напрямки роботи та завдання сучасного музею обговорили музейники Хмельниччини

Хмельницький обласний художній музей приймав директорів та головних зберігачів фондів державних музеїв та державних історико-культурних заповідників області. Саме тут пройшов перший день обласного семінару «Пріоритетні напрямки роботи та завдання сучасного музею».с1

У роботі семінару взяли участь: Світлана Пахлова, головний спеціаліст відділу переміщення культурних цінностей  Міністерства культури України, Андрій Дикий, заступник керівника апарату Хмельницької облдержадміністрації, Валентина Лукашук, головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації.

Валентина Лукашук, вітаючи учасників семінару, акцентувала увагу на важливих моментах роботи музеїв в умовах децентралізації.

Про необхідність впровадження електронного інформаційного ресурсу об’єктів культурної спадщини та культурних цінностей, а також про виконання інструкції з організації обліку музейних предметів (2016 р.) говорила під час лекції-презентації Світлана Пахлова.

Досвідом співпраці із країнами зарубіжжя в музейній справі Кам’янець-Подільського державного історичного музею – заповідника ділився з колегами Ростислав Майор, кандидат історичних наук, завідувач науково-експозиційного відділу цього закладу.

У ході тематичної зустрічі «Проблеми збереження місць пам’яті: вивчаємо досвід Берліну» Інна Слєсаренко, зберігач фондів обласного літературно – меморіального музею імені М. Островського розповіла про досвід написання грантових проектів, які дозволяють брати участь у навчаннях та обміні досвідом із закордонними колегами.с4

Про сучасні форми роботи розповіли колегам співробітники Хмельницького обласного художнього музею, запросивши на оглядову екскурсію з елементами майстер-класів. Усі присутні у виставковій залі, де нині експонуються роботи Заслуженого художника України Бориса Негоди, змогли попрактикуватися у виготовленні ліногравюр. Надихнувшись ненаративним мистецтвом, учасники семінару в іншому залі мали змогу створити власні абстрактні мистецькі твори.

Круглий стіл «Обмін досвідом роботи з питань пріоритетних напрямків роботи музеїв області на сучасному етапі» став своєрідним майданчиком для обговорення нагальних питань та шляхів розвитку музейних закладів.с2

Другий день семінару пройшов на базі Хмельницького обласного краєзнавчого музею. Його співробітники презентували колегам «Діяльність Хмельницького обласного краєзнавчого музею на сучасному етапі розвитку української самоідентичності». Говорили про наукове складання уніфікованого паспорта на предмети різної класифікації та наукове визначення стану збереження предметів, що надходять у фонди, та тих, що вже знаходяться на обліку.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930