kalendar2015_b

Проведено засідання Круглого столу щодо проблем збереження культурної спадщини м.Ізяслав

27 листопада 2018 року в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулось засідання Круглого столу на тему: «Пам’ятки архітектури національного значення у м.Ізяслав: вирішення проблем та обговорення перспектив». Участь у засіданні взяли заступник начальника управління – начальник відділу Лукашук В., головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Побережна О., Ізяславський міський голова Корнійчук В., заступник ізяславського міського голови Калитюк Л., завідуюча  сектором культури Ізяславської райдержадміністрації Кучерук М., завідуючий відділом охорони пам’яток історії та культури у Хмельницькій області Шпаковський С. та працівники відділу.

DSC_4422

В ході засідання було обговорено  питання щодо можливих заходів зі збереження пам’ятки національного значення – Садиби Санґушків у м. Ізяслав. Нагадаємо, що 18 листопада 2018 року стався частковий обвал однієї стіни, яка знаходиться на другому поверсі з північної сторони дворику Палацу Сангушків.  На сьогодні пам’ятка, внаслідок повної відсутності даху та водовідвідних заходів, має значні руйнування огороджувальних та несучих конструкцій. Деякі стіни мають відхилення від вертикальної площини до 40 см,  проходить процес неконтрольованої руйнації фундаментів,  розлісування цегли та тиньку фасадів. Вцілілі  склепіння, арки та інші конструктивні елементи мають гострий аварійний вигляд і небезпечні для відвідувачів та туристів.

Управлінням культури, національностей та релігій облдержадміністрації будуть внесені відповідні зміни до Програми збереження об’єктів культурної спадщини Хмельницької області на 2015-2020 роки з метою фінансування виготовлення проектно-кошторисної документації на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення – Палац Сангушків у м.Ізяслав.

Також, на черговій сесії Ізяславської міської ради буде розглянуто питання укладення нового охоронного договору на пам’ятку. Крім того, Ізяславській міській раді необхідно провести процедуру визначення права власності на пам’ятки, які перебувають згідно рішення на позабалансі Ізяславської міської ради.

До участі у роботі круглого столу було запрошено голову та членів громадської організації Товариство культурної спадщини «Заслав’є», які на засідання не з’явилися.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031