kalendar2015_b

Відкрийте для себе всесвіт синього кольору

12 березня о 16.00 в музейній галереї “квARTира” Хмельницького обласного художнього музею відбудеться відкриття виставки ”Всі відтінки…Синій”.

Кольорова наповненість полотен – те, що в першу чергу приваблює відвідувачів галерей та шанувальників мистецтва. Кожен колір, його відтінок, як нота в музиці, створює мелодію, ритм, темп живопису. В роботах художників він стає потужним універсальним засобом для створення цілісного образу: він і форма, і світло, і композиція, і зміст.

2020 – рік кольору в музейній галереї квARTира. Серія виставок присвячена шести кольорам та їх відтінкам акцентує увагу на властивостях кольору та демонструє розмаїття колекції Хмельницького обласного художнього музею.
В рамках виставки «Всі відтінки…Синій» ми досліджуємо прояви синього в живописі, графіці та скульптурі, пропонуючи глядачеві зануритись в світ творчості видатних українських художників. До експозиції увійдуть твори: М, Мазура, Н. Денисової, Є. Рахманіна, П. Марковича, М. Ліщинера, Б. Фірцака та інших.
Синій завжди притягував увагу мислителів та діячів мистецтва: ним любувались, про нього говорили, його возвеличували. Німецький поет драматург, мислитель і натураліст Й. В. Гете вважав: «Наскільки ми охоче слідуємо за предметом, що віддаляється, настільки ж охоче ми дивимось на синій колір, і не тому, що він на нас наступає, а тому, що він тягне за собою».
Синій – один з найбільш багатозначних та складних для сприйняття. Він породжує безліч асоціацій. Якщо брати за основу твердження про те, що колір є первинним в живописі, можна припустити, що він є первинним і в житті. Цілком ймовірно, що він і є тим самим імпульсом та точкою відліку, енергією світлового потоку, що створює все довкола нас. Можливо, навіть всередині нас. В цьому сенсі живописці – ті, хто відкривають всесвіт через колір.синий1

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930