kalendar2015_b

«У мові моїй краса й неповторність»

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначатимуть Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.
В Україні це свято існує з 2002 року.мова 1
Напередодні  в Пархомовецькій ЗОШ відбулось літературно-мистецьке свято «У мові моїй краса й неповторність», організоване працівниками бібліотеки для дітей . Участь у заході взяли: заступник голови адміністрації Сергій Янчук, голова Пархомовецької сільської ради Анатолій Бойко,  начальник сектору культури адміністрації Зоя Гадзира, голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України директор Хмельницького обласного літературного музею Василь Горбатюк, письменниця член Національної спілки письменників України Людмила Савчук та директор Пархомовецької ЗОШ Ганна Савчук.хм3
Заступник голови адміністрації Сергій Янчук під час виступу  наголосив, що для нас українська мова є найчарівнішою, наймелодійнішою поміж усіх слов’янських мов, а також дав настанови дітям вивчати різні мови, але ніколи не забувайте рідної.
У ході заходу для гостей Василь Горбатюк прочитав дитяче оповідання «Ласощі для білочки». Людмила Савчук – авторську казку та вірш, а також подарувала дітям свої книги: «Сім’я», «Абетка», «Горобчик». Своїми талантами поділились й дошкільнята, вони співали та розповідали вірші про мову. А учні поставили сценку на уривок із повісті Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я». У виконанні працівників районного будинку культури   прозвучали  українські пісні.
Яскравим доповненням до заходу стала книжкова виставка «О мово! Душа голосна Україна».хмхм1

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930