kalendar2015_b

До ювілею В.А. Моцарта

2016 рік ознаменовано сяйвом 260-річного ювілею видатного композитора В.А.Моцарта – усебічно обдарованої особистості: геніального композитора, клавесиніста, капельмейстера, органіста, скрипаля-віртуоза, імпровізатора.
Колектив Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби присвятив постаті ювіляра низку творчих заходів, серед яких – концерти фортепіанної музики, які підготували та провели викладачі та студенти відділів спеціалізованого та загального фортепіано.
В концерті відділу спеціалізованого фортепіано прозвучали інструментальні твори В.А.Моцарта, серед яких – Симфонія № 41 «Юпітер», ч. І (в перекладенні в 4 руки), яку виконали Максим Борінов та Анастасія Заутадзе.IMG_2112
Виконавці доторкнулись до улюбленого жанру творчого доробку композитора – фортепіанного концерту, який був представлений кращими його зразками. Прозвучали: Концерт для фортепіано з оркестром № 12 A-dur, ч. І (Марина Білобока, Разумова В.А.); Концерт для фортепіано з оркестром № 20 d-moll, ч. І (Максим Борінов, Разумова В.А.).
В програму концерту також увійшли фортепіанні сонати:  Соната № 10 С-dur, ч. І (Орина Мельник); Соната № 9 D-dur, ч. І (Анастасія Андреєва).
У виконанні Івана Студенця прозвучало Анданте для флейти  С-dur (концертмейстер – Полатайко Л.П.).
В пісенному жанрі, близькому до оперних арій, «…Моцарт сказав усе, що хотів, і досяг найвищої натхненності…». Пісні В.А.Моцарта «Фіалка», «Коли Луїза спалювала листи коханого» виконала заслужена артистка України Чергіндзія Ф.О. (концертмейстер – Полатайко Л.П.).IMG_2115
Музикознавчий супровід концерту здійснила викладач відділу «Теорія музики» Репецька В.Г.
Продовженням Моцартіани став концерт, в якому взяли участь студенти класу завідувача відділу загального фортепіано, лауреата обласної премії ім. В.І.Заремби, Відмінника освіти України Радченко Л.Г. та  викладача відділу Лопес А.Ф.
Прозвучали твори в перекладенні для фортепіано: Романс з «Маленької нічної серенади», Маленька сонатина для скрипки і фортепіано, увертюра до опери «Весілля Фігаро»,  фрагменти з опери «Чарівна флейта», а також сонати, п’єси, танці видатного композитора. У виконанні Гори Діни (концертмейстер – Портний Ю.Л.) прозвучала Арія Барбаріни «Уронила, потеряла…» з опери «Весілля Фігаро».IMG_2167
Окрім сольних виступів студенти різних виконавських відділів продемонстрували свої навички ансамблевої гри у фортепіанних дуетах та навички концертмейстерства, акомпонуючи однокурсникам-скрипалям.
Концерт супроводжувало змістовне музикознавче слово, підготовлене і виголошене викладачем відділу «Теорія музики», методистом училища Бєляєвою Т.А. та студенткою Круліковською Д.
Концертні заходи, що відбулись у Хмельницькому музичному училищі ім. В.І.Заремби, -  це яскраве свідчення того, що вічна музика  В.А.Моцарта сьогодні живить розум і почуття молодих виконавців та слухачів, підтримує в людині високі прагнення, є невід’ємною часткою культурної спадщини людства.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930