kalendar2015_b

Круглий стіл «Декомунізаційні процеси в смт. Меджибіж»

17 березня 2016 року в Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж» управлінням культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації проведено консультації з громадськістю у вигляді круглого столу на тему: «Декомунізаційні процеси в смт. Меджибіж».DSC_7340
У заході взяли участь головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Лукашук В.С.,  директор Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» Погорілець О.Г., Меджибізький селищний голова Демків М.А, завідувач відділом охорони пам’яток історії та культури у Хмельницькій області Шпаковський С.М., представники засобів масової інформації, науковці, музейні працівники, депутати та небайдужа громадськість селища.
Метою круглого столу було вивчення громадської думки щодо реалізації Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” на території селища Меджибіж. Підсумком обговорення стали прийняті пропозиції та рекомендації, які будуть використані при підготовці нормативних документів.
Учасники круглого столу відзначили, що утворення Меджибізької об’єднаної територіальної громади є важливою подією в історії краю. Водночас, процес декомунізації не зводиться до одноразового перейменування вулиць, знесення пам’ятників, ліквідації комуністичної символіки. Позбавлення від тоталітарного минулого потребує зміни способу мислення людей, просвітництва, виховання дітей та дорослих в дусі загальнолюдських цінностей разом з традиціями українського народу.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031