kalendar2015_b

Поетичний фестиваль “Поділля Open” вирував у Кам’янці-Подільському

Близько тисячі містян та гостей Кам’янця-Подільського взяли участь у заходах в рамках поетичного фестивалю “Поділля Open”. Його цьогоріч започатковано з ініціативи департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради. Організатором заходів в рамках фесту стала міська централізована бібліотечна система.ф4
Упродовж  трьох днів в різних мальовничих куточках міста відбувались креативні та театралізовані дійства, які об’єднали обдарованих людей не тільки Поділля але й з різних куточків України.
У затишному арт-кафе «Щасливий кіт» відбувалася автограф-сесія з поетесою Юлією Вротною. Юна поетка зачарувала присутніх своєю щирістю, глибиною та надзвичайно тонким розумінням життєвих цінностей.
Поетична дегустація проходила в кав’ярні готелю “Рейкарц”  з поетами – одеситкою Євгенією Заславською,  львів’янином Андрійком  Вар’ятом (Андрій Білецький),   киянами Сергієм Пантюком,  Іваном Андрусяком, Оленою Задорожною, хмельничанином Віталієм Міхалевським. В невимушеній атмосфері спілкування знані поетичні метри презентували свої поетичні збірки, відповідали на запитання присутніх, розкривали свої творчі щаблі народження нових творів.
Усі, хто завітав до  бібліотеки-філії № 2, став свідком непересічної зустрічі з цікавою жінкою та талановитою письменницею – Ніною Фіалко.Довірлива розмова та пам’ятні фото  залишила яскраві спогади у кожного з присутніх.
Наймолодші кам’янчани  мали нагоду  зустрітись  з дитячим  письменником Сергієм Боднарем у піцерії “МакСмак”. Письменник надав юним пошановувачам дитячих оповідань та казок  майстер-клас з їх написання та створення.
А в бібліотеці-філії № 6 для дітей відбувалася зустріч-інтерв’ю з поетом, головним редактором видавництва “Фонтан казок” Іваном Андрусяком та членом Національної спілки письменників України Сергієм Пантюком, який теж має доробок віршів для дітей.
Презентація збірки  “Цукерково-букетні вірші”  хмельницького поета, голови обласного об’єднання товариства “Просвіта”  ім. Т.Шевченка Віталія Міхалевського  проходила у відділі краєзнавства міської центральної бібліотеки.  Присутніх вразив різнобарвний поетично-міфічний дивосвіт поезії пана Віталія. Кожен рядок його поезії проникнутий інтимом почуттів ліричного героя, а вірші різняться емоційною тональністю звучання. Під час зустрічі відбувся живий невимушений діалог, під час якого знайшлися відповіді на всі запитання.
“Віршам лиш свою душу відкриваю” – під такою назвою відбувалась поетично-екскурсійна мандрівка на екскурсійних трамваях, люб’язно наданих командою “Екскурсії на електромобілях”.  Впродовж усієї подорожі звучали вірші, як  кам’янецьких  авторів так і  запрошених гостей та екскурсійна розповідь про найважливіші історичні та архітектурні об’єкти Кам’янця-Подільського, яку проводили бібліотекарі.
Цікавою виявилась зустріч-діалог гостей фестивалю з членами місцевого поетичного об’єднання “Ліра”, на якій письменники та поети обмінювались власними рецептами створення поетичних рядків.
Наймасштабнішим заходом в рамках фестивалю став конкурс читців “Поетична весна – 2016″, який об’єднав любителів поетичного слова різного віку.  До участі в конкурсі зареєструвалось  34 учасника за трьома  віковими категоріями : до 15 років, 16-35 років та від 36 і більше років.
Всі учасники артистично декламували вірші, передавали поетичним словом свої емоції та почуття. Багато читців представляли  власну поезію.
Крім віршів на заході лунали чудові українські пісні у виконанні талановитих кам’янчан – Жанни Мадич, Лілії Вакар, Ольги Андрухової.
Переможцями у конкурсі читців “Поетична весна – 2016″стали:
1 місця

-         в категорії  до 15 років зайняла Ольга Гораш,  учениця 9 кл. міського ліцею,
-         в категорії  16-35 років   –  Олександра Хітрова, студентка  коледжу культури і мистецтв,
-         в категорії  35 і більше років  –  Тетяна Дорошенко – поетеса, член поетичного клубу “Ліра”.
Крім того журі визначили кращих в номінаціях:
-         за ”Оригінальність і артистизм” –   Вадима   Ільвіцького,  студента медичного училища,
-          ”Наймолодший учасник” – Артем Шевельов,  учень 3 класу  НВК №13,
-         за “Суспільну значущість” Тетяна Бобрик , студентка КПНУ ім. І. Огієнка
-         за  “Індивідуальність стилю” – Ілля Думний , студент КПНУ ім. І. Огієнка
-         “Гордість поколінь”  – Світлана Кремінська,  поетеса, член  поетичного об’єднання  “Ліра”,
-          ”Жіночі струни душі” – Леся Руснак-Приліпко , студентка КПНУ ім. І. Огієнка
-          ”Автор і час” – Людмила Дрезналь,  поетеса,  член поетичного об’єднання  “Ліра”.
А Гран-прі  конкурсу здобула  Дарина Калинюк , учениця “Антею” .
Переможці  отримали Дипломи та пам’ятні подарунки від Кам’янець-Подільської міської ради.
Завершився  фестиваль поетичною  прогулянкою  бібліотечним сквером, на якій  звучали власні вірші членів поетичного  об’єднання “Ліра” Людмили Кур’ян, Людмили Дрезналь, Ірини Сон (Попіль), Олени Комарніцької, Лесі Руснак-Приліпко, Марії Гаврилової.
Талановито виконали художні читання поетичних творів Тараса Шевченка та Василя Симоненка  студентка  коледжу культури Ірина Дудко та самодіяльна артистка Любов Луцик. Затамувавши подих, присутні переглянули авторські відеопоезії у виконанні Ігоря Стожара. Музичні номери подарувала учениця музичної школи ім. Ф. Ганіцького бандуристка Олександра Торжинська.
Учасники фестивалю мали нагоду споглядати експозицію “Як сонце виплекане слово”,  яка була талановито створена працівниками центральної  бібліотеки. А свої  побажання  та враження гості залишили у “Валізі вражень”.
Завершились заходи, від’їхали гості, розійшлись учасники фестивалю, але збереглись щирість поетичних рядків, теплота творчих сердець та задумки на майбутнє.ф1ф2ф3ф5ф6ф7

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930