kalendar2015_b

Обговорили актуальні питання діяльності ВНЗ культури і мистецтв

23 березня у Києві на базі Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського під головуванням Ростислава Карандєєва, заступника Міністра культури, відбулася нарада з керівниками вищих навчальних закладів культури і мистецтв І-ІІІ рівнів акредитації. Від Хмельниччини участь у нараді взяла Світлана Цимбалюк, завідуюча сектором управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації.  Кам’янець-Подільський коледж культури і мистецтв представляв директор Сергій Нижник та завуч Ігор Червоногродський,  хмельницьке музичне училище імені В.Заремби – директор Віктор Бернацький та завуч Тетяна Круліковська.
До учасників наради з вітальним словом звернувся ректор Національної музичної академії України ім.. П.І. Чайковського Володимир Рожок.IMG_6350
Ростислав Карандєєв інформував про заходи, здійснені Мінкультури у 2015-2016 роках з питань вищої культурно-мистецької освіти.
Тетяна Колос, заступник директора Департаменту мистецтв та навчальних закладів Міністерства культури презентувала положення проекту закону “Про освіту” щодо мистецької освіти за результатами участі представників Мінкультури в робочих групах Комітету ВРУ з питань науки та освіти.
У форматі круглого столу присутні обговорили актуальні питання діяльності ВНЗ культури  і мистецтва І-ІІІ рівнів акредитації. Зокрема,  порушувались питання стану та проблем імплементації  положень Закону України “Про вищу освіту” в частині діяльності культурно-мистецьких коледжів (училищ); перспективи впровадження підготовки молодший бакалаврів у коледжах (училищах) мистецького спрямування та питання надання кваліфікацій педагогічних працівників у системі професійної освіти; підготовки молодших спеціалістів за освітніми програмами відповідно до переліку галузей знань та спеціальностей, затверджених постановою КМУ від 29.04.2015 р. №266; дотримання ліцензійних умов на провадження освітньої діяльності в вищій освіті в частині кадрового забезпечення підготовки молодших спеціалістів; взаємодії Мінкультури та комунальних культурно-мистецьких вишів (щодо затвердження голів Державних  екзаменаційних комісій та плану прийому на бюджетне навчання); щодо участі студентів коледжів (училищ) у всеукраїнських конкурсах.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Липень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031