kalendar2015_b

До дня народження Леоніда Глібова

У смт Чорний Острів Хмельницького району відбулося літературно-мистецьке свято, присвячене 189-ій річниці від дня народження видатного українського поета-байкаря Леоніда Івановича Глібова. Свято, організоване Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва, розпочалося з урочистого відкриття  погруддя байкаря на площі перед Чорноострівським НВК.
В рамках свята у Хмельницькій центральній районній бібліотеці учасникам та гостям заходу було презентовано книжково-ілюстративну виставку «В байках і ліриці живе його душа». Усі бажаючі мали змогу відвідати літературно-краєзнавчий музей Леоніда Глібова.
Опівдні стартував обласний конкурс читців імені Леоніда Глібова. Впродовж кількох годин півсотні учасників у трьох вікових категоріях боролися за першість у майстерності володіння художнім словом.
Дійство завершилося концертною програмою, яку презентували учні Чорноострівської музичної школи, та церемонією нагородження. Переможці конкурсу були відзначені дипломами журі, отримали грошові премії, пам’ятні подарунки, а також іменні подяки за участь та перемогу у конкурсі.
Виступи конкурсантів оцінювало професійне журі у складі: Олени Ільїнської – заступника директора ХОНМЦКіМ, заслуженого працівника культури України; Миколи Довгальова – соліста Хмельницької обласної філармонії, заслуженого артиста України; Степана Бортнійчука –актора Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького, заслуженого артиста України; Олени Сосніної – завідуючої відділом народної творчості ХОНМЦКіМ.
Перше місце в обласному конкурсі читців посіли: Кваченко Злата (м.Хмельницький), Столаба Анастасія (м.Кам’янець-Подільський) та творча група «Ми таланти твої, Україно» (с.Мар’янівка Хмельницького району) у молодшій віковій категорії; Левицький Олександр (м.Хмельницький), Назарчук Іван (м. Хмельницький), Рижий Вадим (с. Гвардійське Хмельницького району) у середній віковій категорії та Тетяна Заступ (м.Кам’янець-Подільський) у старшій віковій категорії.

DSC01524DSC01489DSC01462DSC01521DSC01403DSC01588

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930