kalendar2015_b

Оваднівський «Нев’янучий сад» знову у Шепетівці

У виставковій залі музею Миколи Островського вже втретє розквітнув «Нев’янучий сад» сестер Світлани та Галини Махонюк із села Овадне – незвичайне диво, створене з витончених вишиванок, майстерно виплеканих тендітними руками волинських чарівниць голки та нитки.шеп2
Невипадково виставка вишитих рушників має таку поетичну назву,  адже на полотні різнобарв’ям красуються різноманітні квіти та тварини, ніби в чарівному саду. І вони не зів’януть і не зникнуть безслідно,  а будуть дарувати людям радість, спонукати до створення прекрасного, до відродження давніх традицій, залишати в серцях незабутні враження. У своїх вишивках, а їх уже понад три сотні, майстрині відобразили увесь свій багатий внутрішній світ: переживання та радощі, любов та уміння дарувати часточку себе людям.
У Шепетівці нині представлено шість десятків рушників.   Кожен з них – це коштовний твір з вишуканою композицією і цікавим рішенням.шеп1
За свою наполегливу працю сестри отримали численні відзнаки та нагороди, ввійшли до Національної спілки майстрів народного мистецтва України. У 2014 році Галина отримала звання заслуженого майстра народної творчості України. На превеликий  жаль, серце її сестри-близнючки Світлани перестало битися у 2009. Та найвища нагорода – це слова вдячності їхніх шанувальників.
Усі, хто захоплюється цим прекрасним видом мистецтва, можуть завітати до виставкової зали музею, аби поринути у світ рукотворної краси.  Виставка  триватиме до кінця квітня.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930