kalendar2015_b

Книжкова весна на Хмельниччині

До Всесвітнього дня книги та авторського права у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся X Регіональний форум «Книжкова весна на Хмельниччині».форум3
Це щорічний проект бібліотеки, мета якого – популяризація читання як унікального засобу самовираження, спілкування та комунікації, привернення уваги громадськості до книги, книговидання, ознайомлення з кращими літературними творами та науково-краєзнавчими виданнями.
У форумі взяли участь користувачі бібліотеки, письменники, науковці, книгорозповсюджувачі, представники подільських видавництв, засобів масової інформації, освітяни, бібліотечні працівники, громадськість міста.форум2
З вітальним словом до учасників заходу звернулася директор бібліотеки, голова Хмельницького відділення Української бібліотечної асоціації Надія Синиця. У своєму виступі вона коротко зупинилася на історії заснування свята і ознайомила з заходами, які проводять бібліотеки області в рамках місячника «Книгою призначене побачення» до цієї дати.
Під час Форуму презентували свої видання: директор Державного архіву Хмельницької області Володимир Байдич; спеціаліст головного управління статистики у Хмельницькій області Оксана Катриченко, регіональний представник ТОВ «Кондор-видавництво» Таміла Івашкова, ТОВ «Проскурівкнига» Тамара Степанюк та інші.форум
Молоду Республіку Поетів представила Юлія Лавренчук, віце-президент літературного клубу «Роса» Хмельницького національного університету.
В рамках форуму відбулося підведення підсумків загальнообласного дослідження «Краща книга Хмельниччини» та урочиста церемонія вручення дипломів.
У номінаціях: «Художній твір»  переможцями стали:
Микола Мачківський,  за історичний роман-реквієм «Каратель»;
Оксана Радушинська, за літературно-художнє видання «Метелики в крижаних панцирах»;
Надія Вітвицька, за літературно-художнє видання «Україна переможе».

У номінації «Науково-краєзнавче видання»:
Сергій Єсенін, за монографію «Міста Подільської губернії у другій половині XIX – на початку XX століття»;
Володимир Захар’єв та Сергій Шпаковський, за дослідження «Замки і фортеці з-понад Кучманського шляху»;
Хмельницька міська спілка краєзнавців (голова Юрій Блажевич), за серію науково-краєзнавчих збірників «Хмельницькі краєзнавчі студії».

У номінації «Довідкові видання», Леонід Місінкевич та Роман Подкур упорядники науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією: Хмельницька область».

Учасники заходу ознайомилися з кращими зразками вітчизняної книговидавничої продукції, рейтинговими виданнями «Дивосвіт сучасної української літератури» та взяли участь у Благодійних Всеукраїнських акціях «Бібліотека українського воїна» та «Передплати газету для мешканців зони АТО» з метою інформаційної підтримки військовослужбовців та мешканців зони АТО.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031