kalendar2015_b

Пластика шаржу

У мистецькій галереї «Арт-ПЛАСТ» Нетішинського міського краєзнавчого музею діє виставка «Пластика шаржу», на якій представлені роботи двох митців з м. Хмельницького – Володимира Войнова та Олександра Шведа. Шаржі виконані в техніках графіки та об’ємної пластики.швед1 Днями  у стінах закладу відбулась творча зустріч із О. Шведом, майстром оригінальних об’ємних композицій у техніці пап’є-маше. Серед представлених фігур різних персонажів Валерій Походонько, дизайнер виставки, виокремив «Двірника», «Бабуню», «Професора», назвавши їх справжніми шедеврами. Він також презентував присутнім роботи свого давнього приятеля й колеги – В. Войнова, та висловив побажання, аби учні художньої школи обов’язково відвідали виставку.
Невимушену розмову та екскурс в історію карикатури в ході зустрічі провела ведуча Оксана Кононюк, директор Нетішинського міського краєзнавчого музею.швед2
Характерних персонажів класики, як-то «Ніс» М. Гоголя чи «Людину в футлярі» А. Чехова, упізнала в паперових фігурках Інна Степаненко, директор місцевої художньої школи. На її думку, роботи митця можуть мати чудове продовження в мультиплікації.
Ці самобутні витвори мистецтва нікого не залишили байдужими. Як підкреслила ведуча, серед буденності та проблем сьогодення такі витвори допомагають по-іншому, з оптимізмом та певною іронією, подивитися на самих себе та все довкола.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930