kalendar2015_b

Роду нашого святиня

Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва спільно з Хмельницьким державним центром естетичного виховання учнівської молоді традиційно напередодні Великодніх свят презентувала обласну виставку-конкурс писанкарства та вишивки на пасхальну тематику  учнів професійно-технічних навчальних закладів.пис1
У своє мистецтво творці вклали народне розуміння краси, щедрість художнього обдарування, безпосередність сприйняття оточуючого світу. Експозиція виставки знайомить глядача з традиційною класичною великодньою писанкою, крашанкою, писанкою-мальованкою, писанкою-мотанкою, писанкою-витинанкою, писанкою-”зернівкою”, “солодкою” писанкою тощо.
Сьогодні молоді писанкарі дивують новітніми техніками виконання: авторські техніки, декупаж, квілінг. Декоруючи свої “шедеври”, учні використали різноманітні матеріали: дерево, соломку, шкаралупи яєць, тканинні та паперові стрічки,серветки, крупи, бісер, кокосову стружку, насіння, нитки, цибулиння, наліпки та навіть макарони.пис2
Великодні писанки вражають своїм різноманіттям  та розмірами — від найменшого перепелиного до найбільшого страусиного. У кожної писанки не тільки своя історія, але й традиції виготовлення, технологія. Фантазії немає меж.
Грицівське вище художнє професійне училище №19, яке отримало Гран Прі конкурсу, порадувало  відвідувачів не тільки філігранним виготовленням писанок, але й “Святковим Великоднім декором”, декоративним розписом — панно “Великдень”, “Радість”. Головною окрасою еспозиції є найбільша писанка, виготовлена з гіпсу та розписана учнями цього закладу.
Неперевершені, майстерно виконані зразки класичної  писанки, представлені в композиції “Писанкова веселка”  Лісоводського професійного аграрного  ліцею. Своєю оригінальністю відзначається композиція з писанок Грицівського вищого професійного училища №38 “Великодній кошик”. Особливе враження як на відвідувачів так і на членів журі справила одна з найкращих робіт – Великоднє дерево, виготовлене Красилівським професійним ліцеєм. 50 писанок, майстерно виготовлених  в різних техніках, декорують гілки верби, виплетені з бісеру.пис3
Писанки молоді нашого краю розкажуть ще багато цікавого, адже це — невичерпне джерело народної мудрості і таланту. З цікавістю розглядають мистецькі вироби відвідувачі цієї виставки, яка має особливе духовне наповнення, потужну енергетику та несе усвідомлення величі Світлого Христового Воскресіння.
Творчу атмосферу на відкритті виставки створювали юні співаки. У виконанні народного молодіжного фольклорного гурту “Ладовиці” (керівник Анастасія Ускова) прозвучали веснянки та гаївки.
Завітайте на виставку «Роду нашого святиня» – відчуйте красу писанки!

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031