kalendar2015_b

Мандри в світи

Шлях до вершин майстерності в мистецтві починається з двох речей: із закладеної природою обдарованості дитини та з любові, педагогічної вправності і тактовності вчителя, який відкриває перед нею двері у безмежний всесвіт творчості. Зазирнути в дивовижний творчий світ вчителя-художника Надії Андріївни Сіренької та її  учнів – випускників  Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва закликає виставка «Мандри в світи», яку відкрито у виставковій  залі обласної бібліотеки для юнацтва. На відкриття завітали  педагоги та учні школи, їх батьки,читачі бібліотеки.
Основу експозиції  складають 5 авторських робіт Надії Сіренької та 43 роботи 26-ти її учнів. З виставкою присутніх ознайомила мистецтвознавець Людмила Рожко-Павленко.
Надія Сіренька – знаний на Хмельниччині живописець, досвідчений педагог. З 1977 року вона працює і піклується про юні таланти у Хмельницькій дитячій художній школі. Тут  вона  не тільки ділиться  таємницями художньої майстерності, а й беззастережно вкладає серце і душу в  становлення  і  майбутніх художників, і просто цікавих  творчих особистостей, допомагає дітям розвинути здібності, закладені Богом.
Сама  Надія Андріївна в   творчості надзвичайно вибаглива і прискіплива до того, що є предметом її художнього дослідження. Як правило, це світ живої природи: ліс з його могутніми деревами і розгалуженими кущами, з тендітними лісовими мешканцями – дикими звірами   і співочими птахами,  дарунки садів і ланів, які вона делікатно вплітає в мереживну канву, утворену пагонами, листям, травами. І завжди крізь це гіллясте плетиво проглядається  схід або захід сонця чи місяця, лісова дорога чи забуте обійстя, передані в різні пори  року. Все це має таку глибоку філософську наповненість, що кожний твір мисткині – одкровення,   спогад, нагадування, пророцтво.   Його хочеться довго й уважно розглядати, прагнучи зануритись у втаємничений світ художниці, знаходячи   у власній душі відповідні асоціації. Це вміння закладати глибокий смисл у, здавалось би,  звичайний сюжет Надії Сіренькій вдалось привити й учням. Вони вже добре вміють не просто намалювати  те ж  дерево або групу дерев, а й наповнити  свої пейзажі якимось особливим змістом.
На виставці серед учнівських робіт можна побачити і твори, які представляють такий шкільний предмет як «композиція». Рівень робіт різний. Хтось ще по-дитячому щиро передає свої особисті враження, а дехто доволі професійно не тільки компонує, а й досягає в своїх роботах цілісності й гармонії.
З упевненістю можна сказати, що учні витримали важливий екзамен, а присутні на відкритті  отримали яскраві позитивні емоції.
Виставка діятиме  у виставковій залі бібліотеки до 17 червня 2016 року.вист1

вист2

вист3

вист4

вист5

вист6

вист7

вист8

вист9

вист10

вист11

вист12

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930