kalendar2015_b

“Арсенал ідей” об’єднав музейників України

Обласний-літературно-меморіальний музей М.Островського взяв участь у Другому інтерактивному освітньому фестивалі АРСЕНАЛ ІДЕЙ – міждисціплінарному освітньому проекті  для дітей, підлітків, молоді та сімейного відвідування, інтерактивній виставці-презентації нових освітніх тенденцій, проектів та програм. Зокрема, впродовж 5 днів  в Мистецькому Арсеналі 25 музеїв України об’єднало  МІСТО МУЗЕЇВ – міжмузейний проект в рамках освітнього фестивалю. Він розвіяв міф про те, що музей є нецікавим і малозрозумілим. Музейники розповідали про дива, ігри та освіту в давнину у формі квестових завдань, запропонували власні ігрові програми та майстер-класи. Особливо популярною серед дітлахів стала спеціальна гра-квест, яка дозволила відповідно захоплюючим музейним маршрутам для трьох вікових груп мандрувати Містом Музеїв, виконувати цікаві завдання на кожному музейному стенді та отримувати цікаві призи.
Музей М.Островського працював з відвідувачами за двома музейними маршрутами – «Диво» та «Освіта».  Біля стенду музею  як діти, так і дорослі із задоволенням складали музейні пазли, розгадували головоломки знайомились  з мікромініатюрою  найкрихітнішого паровоза у світі, зробленого з крапельки золота та дрібнішого за макову зернину у 80 разів, знайомились із шрифтом Брайля, пробували власноруч надрукувати своє ім’я на друкарській машинці та трафареті для незрячих, цим  самим відчути усі особливості письма незрячих людей. Майстер-клас із виготовлення картин з крупи об’єднав за столом цілі родини.
На цілих п’ять днів територія Міста Музеїв в Мистецькому Арсеналі стала не тільки місцем цікавих музейних активностей дітлахів, а й місцем корисного  спілкування  з колегами, обміну  досвідом та новими формами роботи.арсенал1 арсенал2 арсенал3 арсенал4 арсенал5 арсенал6 арсенал7 арсенал8 арсенал9 арсенал10 арсенал11

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930