kalendar2015_b

Семінар бібліотекарів

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці завершився триденний семінар директорів ЦБС, ЦРБ та ЦМБ (літній клуб бібліотечних менеджерів), тема якого «Виклики, ризики та нові рішення для бібліотек при адміністративній реформі».
Перший день літнього клубу бібліотечних менеджерів розпочав свою роботу на базі обласної універсальної наукової бібліотеки.сем3 Відкрила семінар заступник начальника-начальник відділу управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Валентина Граділь. Директор обласної універсальної наукової бібліотеки Надія Синиця виступила з презентацією «Оновлення і модернізація бібліотек, як пріоритет державної культурної політики. Адміністративна реформа і бібліотеки: нові умови – нові виклики, нові рішення» та окреслила напрямки для обговорення на громадських слуханнях «Реалізація Стратегії розвитку бібліотечної справи на Хмельниччині до 2025 року».сем1
На громадських слуханнях, під час яких обговорювалась Стратегія розвитку бібліотечної справи в області до 2025 р. та її короткострокові, середньострокові та довгострокові плани дій, виступили представники управління культури, національностей, релігій та туризму  облдержадміністрації,  громадських організацій, директори бібліотек різних систем і відомств, представники об’єднаних територіальних громад, представник Корпусу миру Ashley Aulet. В ході обговорень було створено координаційну раду та робочу групу, яка надалі працюватиме над питаннями розвитку окремих напрямків бібліотечної справи в області.
Завершився перший день семінару тренінгом для керівників публічних бібліотек області на тему «Алгоритм передачі бібліотек у власність громад». Під час тренінгу напрацьовувались рішення питань, що стосуються практичного реформування бібліотечної галузі області та її основних процесів в умовах децентралізації.сем2
Під час другого та третього днів семінару учасники обговорювали нові форми інформаційного обслуговування; підбивали підсумки роботи бібліотек області в рамках всеукраїнських акцій «Бібліотека українського воїна» та «Передплати газету для мешканців зони АТО»; здійснили візит до Меджибізької публічної бібліотеки Меджибізької ОТГ (Летичівський район) з метою перейняти досвід роботи бібліотеки в умовах адміністративної реформи; взяли участь у професійному діалозі  «Все про Європу в бібліотеках» та цікавому навчанні «Ігрофікація в бібліотечній діяльності», який дозволив присутнім навчитись правильно використовувати ігрові форми для якісного обслуговування користувачів. Завершився триденний семінар  проведенням конкурсу на кращий відеопрезентаційний матеріал серед директорів бібліотек області «Найкреативніший керівник».

 

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930