kalendar2015_b

Заходи до Дня захисника України

14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, в Україні відзначатиметься День захисника України.  Свято встановлено відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості  в нашій державі.
Урочисті заходи з нагоди свята заплановані в багатьох куточках нашого краю.
13 жовтня 2016 року  о 10.00 годині відбудеться покладання вінків та квітів до Фотогалереї пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО, що на Майдані Незалежності  у Хмельницькому. Планується, що у заході візьмуть участь перші особи області та міста, депутати різних рівнів, представники виконавчого апарату обласної ради, структурних підрозділів облдержадміністрації, установ та організацій, громадськість. Покладання квітів також відбудеться на Військовому кладовищі.
Того ж дня о 15.00 годині у Хмельницькому Гарнізонному Будинку Офіцерів, що у мікрорайоні Ракове, відбудуться урочистості та святковий концерт академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля” обласної філармонії.
12 жовтня обласна універсальна наукова бібліотека проводить Героїко-патріотичні читання «І оживає дух козацький…». На захід запрошуються учасники бойових дій антитерористичної операції, волонтери, представники українського козацтва, учнівська та студентська молодь.
В обласній бібліотеці для юнацтва 12 жовтня о 14. 00 годині у відділі періодики відбудеться  вечір-зустріч “Ми – надія твоя, Україно!”; 13 жовтня о 15.00 год. – історична година  “Сторінками козацької слави” ( відділ краєзнавства), 17-27 жовтня у відділах обслуговування проводиться  обласна декада національно-патріотичного виховання ” Українці – нація героїв”.
13 жовтня в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка відбудуться такі заходи: патріотичний форум “Наш дух не зламати” спільно з патріотично-правовим рухом “ХОМА”; день інформації “Я – син і воїн своєї нації”козацька вечірка “А ми тую славу…”;  ігри патріотів “Я – українець”; патріотичний урок “Є такий обов’язок –захищати Україну” за участю військового – учасника АТО.
У вересні-жовтні проводився обласний фестиваль-конкурс сценічних творів військово-патріотичної тематики, присвячений Дню захисника України. Заключний гала-концерт та нагородження переможців проходитиме 13 жовтня в м. Городок.
О 16.00 годині 13 жовтня в обласному театрі ляльок відбудеться вечір “Захисники Вітчизни – гордість України”.
14 жовтня на території Державного історико-культурного заповідника “Самчики” в рамках відзначення Дня українського козацтва та Дня захисника України відзбудеться: реквієм за полеглими краянами, вшанування воїнів АТО, концерт. Для воїнів АТО – день “відкритих дверей”.
Обласна фірма “Кіновідеопрокат” у кінотеатрі “Планета”  14 жовтня    запланувала безкоштовний перегляд фільму О.Янчука  “Залізна сотня”  про реальну історію  мужності українських вояків.
В обласному художньому музеї 15 жовтня в рамках лекційного проекту “Освітня платформа”  відбудеться мистецький урок “Народні герої України”.
Години історичної пам’яті, огляди книжково-ілюстративних виставок, уроки мужності та патріотизму, зустрічі з учасниками АТО, інші заходи заплановані в усіх закладах культури та мистецтва області.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930