kalendar2015_b

Відбувся гала-концерт переможців обласного фестивалю-конкурсу сценічних творів військово-патріотичної тематики “Тобі, Вітчизно, шану віддаю!”

У вересні в області стартував черговий фестиваль-конкурс сценічних творів військово-патріотичної тематики «Тобі, Вітчизно, шану віддаю». Його присвятили Дню захисника України, що відзначається 14 жовтня – у день святої Покрови Пресвятої Богородиці та у День українського козацтва. Впродовж двох місяців у всіх закладах культури області у два етапи проходили відбіркові тури, під час яких близько 300 виконавців  сольно та у складі ансамблів  змагалися за місце у фіналі та оспівували у вокальних, поетичних і хореографічних творах героїчне минуле й буремне сьогодення України та щиру любов до своєї Вітчизни.
У Городоцькому районному будинку культури пройшов яскравий гала-концерт за участю переможців обласного фестивалю-конкурсу, організованого Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури та мистецтва за підтримки управління молоді та спорту  облдержадміністрації, відділу культури, національностей, релігій та туризму Городоцької райдержадміністрації. Фестиваль благословив Архиєпископ  Тернопільсько-Зборівський Василій.  Зі святом усіх присутніх привітав голова Городоцької РДА Віталій Кропивницький та Городоцький міський голова Василь Підлісний.
Лауреатами першої премії конкурсу стали:
-         зразковий дитячий хореографічний колектив «Сузір’я» Волочиської ДШМ (хореографія/ансамблі);
-         дует «Альянс» Дунаєвецького МКМПЦ (хореографія/солісти);
-         дует: Володимир Щур та Жанна Ільїнська, м. Хмельницький (художнє слово);
-         Каріна Гринчевська, Кам`янець-Подільська міська ДШМ (вокал/солісти/діти);
-         дует: Сергій Оцалюк, Тетяна Підберезна, Антонінська ДМШ Красилівського р-ну (вокал/солісти/діти);
-         Андрій Просвітлюк, Новоушицький БКМ (вокал/солісти/дорослі);
-         Роман Войцехівський, Хмельницький РБК (вокал/солісти/дорослі);
-         зразковий художній колектив України «Тоніка» Хмельницького ПТДЮ (вокал/ансамблі/діти);
-         народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Елегія», Полонська ДМШ (вокал/ансамблі/дорослі);
-         народний аматорський вокальний ансамбль «Гармонія», БК Полонської МР ОТГ (вокал/ансамблі/дорослі);
-         народний аматорський ансамбль козацької пісні «Збручани», Волочиський РБК «Гармонія» (вокал/ансамблі/дорослі).
Кращі колективи та солісти з усіх куточків Хмельниччини – володарі першої, другої і третьої премій у трьох жанрах: «вокал», «художнє слово» та «хореографія» дарували проникливі художні номери усім присутнім, вітаючи зі святом справжніх захисників України.
Обласний фестиваль-конкурс сценічних творів військово-патріотичної тематики проводиться щорічно і сприяє популяризації засобами музично-художньої виразності героїчної слави нашої Батьківщини, її історичної спадщини та здобутків сучасності, а також кращих зразків патріотичної пісні, художніх, поетичних, музичних та хореографічних творів; вихованню у підростаючого покоління почуття любові до рідної землі, поваги до пам’яті та подвигів її захисників; підвищенню інтересу громади до вітчизняної культури та мистецтва; виявленню талановитих виконавців, розвитку їх таланту та реалізації творчих здібностей; подальшому розвитку мистецтва і художньої культури в області, збереженню здобутків вітчизняної культури, мистецтва та народної творчості.
кон1

кон2

кон3

кон4

кон5

кон6

кон7

кон8

кон9

кон10

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930