kalendar2015_b

Створення агрорекреаційних кластерів як дієвого механізму сталого розвитку сільських територій

Навчально-практичний семінар на таку тему впродовж двох днів тривав у Національному університеті біоресурсів та природокористування України, що у Києві. Участь у ньому від Хмельниччини взяли Ольга Долінська та Олена Западенко, фахівці управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації.навчання
Семінар-підвищення кваліфікації з питань державної підтримки регіонального розвитку сільських територій за рахунок коштів державного фонду розвитку регіонів, алгоритму залучення сільських територій до створення комплексного туристичного продукту, практичного досвіду створення агрорекреаційних кластерів, електронного дорадництва як інформаційного ресурсу для створення кластеру підготували та провели ННІ післядипломної освіти спільно з Департаментом науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Мінагрополітики Андрій Стефанович закцентував увагу слухачів на меті створення агрорекреаційних кластерів їх видах, ресурсному потенціалі територій та його використанню.
Про роль проектного менеджменту в розвитку сільських територій розповів присутнім проректор з наукової роботи та економічних питань Сумського НАУ Олександр Маслак.
Завідувач кафедри інформаційних технологій професор Михайло Швиденко наголосив у своїй доповіді  на ролі і значенню електронного дорадництва як інформаційного ресурсу для створення кластеру.
Практичним досвідом створення громадських об’єднань на селі поділилися керівник господарства «Фурмушика Нова» Тарутинського району Одеської області Олександр Паладієв та  керівник СГВК «Мрія» Іванківського району Київської області Світлана Мороз.
Директор ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць проінформувала  учасників семінару про провадження в університеті освітньої діяльності зі спеціальності «Туризм» (бакалаврат) та «Дорадництво» – магістерська спеціалізація  і запропонувала керівникам кластерів співпрацю щодо проходження практик бакалаврів та магістрів, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників.
Завершився семінар консультацією з написання проектних пропозицій. Майстер-класи провели голова  спілки «Інноваційне фермерство та кооперація» Ірина Кухтіна та Михайло Швиденко.
Слухачі отримали сертифікати про участь у семінарі – підвищенні кваліфікації.

За матеріалами прес-служби Національного університету біоресурсів та природокористування України

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031