kalendar2015_b

Круглий стіл “Бібліотека, сім’я, школа у вихованні молодого покоління” у Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка

В рамках проведення консультацій з громадськістю у бібліотеці відбулися громадські слухання у формі круглого столу “Бібліотека, сім’я, школа у вихованні молодого покоління”. Учасниками круглого столу стали: вчителі НВО №5, викладачі школи мистецтв, психолог ХНУ, представники Головного управління Національної поліції, патріотично-правового руху “ХОМА”, консультант книгарні “Є”, батьки. гром1Під час слухань були розглянуті питання: бібліотека, школа, сім’я – партнерство заради майбутнього,читання дітей в епоху Інтернет, співпраця на підтримку творчого розвитку особистості, бібліотека – центр спілкування та змістовного дозвілля дітей.гром2 Учасники громадських слухань відзначили, що спільна співпраця школи, бібліотеки, громадських організацій дає результат розвитку дитини у майбутньому. Зокрема, психолог звернув увагу, що  одне з головних завдань – навчити батьків спілкуватися зі своїми дітьми. Вчителі також підкреслили, що читання дітей – проблема державного рівня. Саме батьки повинні привити дитині любов до книги. Дітям не вистачає родинного спілкування, а бібліотека і школи завжди працювали у тандемі. Вони допомагають розвивати творчі та комунікативні  здібності дітей.гром3 Начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної  діяльності Головного управління Національної поліції Сергій Цимбалюк зазначив, що у нас немає зворотнього зв’язку між сім’єю, школою та іншими інституціями та запропонував шляхи співпраці.
Особливо зацікавило присутніх питання читання в епоху Інтернет. Юлія Рахно – молода поетеса, консультант книгарні “Є”, запевнила, що, не дивлячись на стрімкий розвиток інформаційних технологій, діти купують книги, читають, а також люблять обговорювати прочитане. А бібліотекарі підтвердили, що є багато можливостей залучити дітей до читання. Зокрема, ознайомили з блогом відділу користувачів дошкільників та учнів 1-4 класів “Сімейна бібліокомора”. Адже там є багато корисної інформації, зокрема, порад для батьків, щодо  зацікавлення дітей  книгою та читанням.гром4
Також бібліотекарі відзначили роль обласної бібліотеки, як центру розвитку творчих здібностей дітей та організації дозвілля.
Усі учасники слухань твердо переконані у головному рішенні – тільки, об’єднавши зусилля сім’ї, школи, бібліотеки та багатьох інших соціальних інститутів, можна виховати високоморальне, гармонійно розвинене молоде покоління. Отож було розроблено план дій та визначено стратегію спільної співпраці.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Травень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031