kalendar2015_b

Вдихаючи життя у дерево

У виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва відбулося відкриття виставки  “Вдихаючи життя у дерево”. Запрошені гості змогли відчути та переконатися, що дерево, як матеріал, в руках молодих творців співає щиро та від усього серця.
Молоді автори робіт – студенти  II  та III  курсів  спеціальності “Технологічна освіта”  та  “Декоративно-прикладне мистецтво” кафедри теорії і методики трудового та професійного навчання Хмельницького Національного університету. Віртуозно, використовуючи могутню природну силу, тепло і чарівність дерева, можливості лобзика, спеціальних інструментів, вони вперше показали необмежені можливості художнього випилювання дерева та створення живописних робіт маркетрі -  різновиду інкрустації по дереву, при якому мозаїчний набір виконують зі шматочків шпону різних порід деревини i різних за кольором і фактурою.
Творча колекція, представлена в експозиції виставки, складається з 40  вишуканих картин з дерева. Це результат кропіткої, натхненної, щоденної  роботи студентів під керівництвом старшого викладача кафедри, кандидата педагогічних наук Лівшуна Олександра Володимировича.
На дерев’яних  ажурних “полотнах” з’являються єнот-бешкетник і тигр під час полювання, леопард-спостерігач та мудра сова, пейзажі, квіткові натюрморти і портрети, паровоз, навіть біблійні сюжети — “Ісус Христос “, Ікона “Милостива”.
А що вже казати про картини, виконані в техніці маркетрі!  В умілих руках художників фарби природньої палітри дерева перетворюються на неповторні шедеври -  “Балу” Миколи Коника, “На полюванні” Ігоря Мельника, “Вечорниці” Сергія Калашникова, “На сторожі” Романа Савчука, “Далека дорога” Володимира Доскоча, “Жнива” Володимира Кострича, “Спостерігач” Юрія Мельника, “Самотність” Оксани Остапчук, “Собор” Аліни Дорощук, “Дорога додому” Альони Савенко. Бездоганними за композицією та енергетикою визнав роботи “Муза” Віти Божок та “Близнюки” Івана Старинського  присутній на презентації майстер з художньої обробки деревини Володимир Журбіцький.  Органічно доповнюють творчу галерею робіт студентів взірцеві  тарелі, виконані в техніці різьблення по дереву наставника молоді Лівшуна Олександра Володимировича.
Запрошені на відкриття виставки – учні загальноосвітніх шкіл міста, вчителі трудового виховання, шанувальники мистецтва мали можливість познайомитись з молодими авторами робіт, пізнати секрети майстерності створення дерев’яного мережива та живописних робіт маркетрі. Кульмінацією заходу став майстер-клас від Володимира Кострича та  Аліни Коник.
Не обійшли увагою свято творчості молодих талановитих особистостей декан гуманітарно-педагогічного факультету Хмельницького Національного університету Л. Л. Станіславова,  майстриня спілки “Рукотвори”, кандидат технічних наук В. Є. Ребрік, виконуюча обов’язки завідуючого кафедри теорії і методики трудового та професійного навчання В. В. Хренова. Змістовним і щирим  був виступ керівника виставкового проекту, наставника молоді О. В. Лівшуна.  Викладач  поділився спільними планами на майбутнє – використання техніки маркетрі для прикрашання меблів.
Емоційну атмосферу заходу доповнили ліричні мелодії Ф. Шопена у виконанні Вікторії Задорожної.
Виставка працюватиме  до 21 грудня 2016 року.хну1ф хну2ф хну3ф хну4ф хну5ф хнуф

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930