kalendar2015_b

Тиждень права в бібліотеці

В  рамках Всеукраїнського тижня права та з метою популяризації юридичної літератури працівники Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки організували низку просвітницьких заходів.онб2
6 грудня  у бібліотеці відбувся День інформування “Правова освіта молоді в Україні – запорука розвитку демократичного суспільства” за участю юристів правозахисних організацій області.
Учасники заходу обговорили питання захисту прав людини в Україні та світі,  важливість формування у молодого покоління правової освіти та культури.онб3
Зоряна Давидчук, начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області та Анастасія Площинська, юрист Хмельницької обласної громадської організації “Подільська правова ліга” розповіли присутнім про діяльність правозахисних організацій області.
Олена Варфоломеєва, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та  Леся Сопротюк, головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги пояснили сутність первинної та вторинної допомоги.
Завершився захід переглядом документального фільму режисера Сергія Лисенка про право на досконале вивчення української мови внутрішньо переміщених осіб зі Сходу країни “Мова” (з колекції клубу Docudays UA).онб1
8 грудня  до Міжнародного дня боротьби з корупцією в бібліотеці організовано відео перегляд “Stop, корупція!” про проблему корумпованості українського суспільства та способи боротьби з нею. Учасники перегляду спробували визначити шляхи подолання цього суспільно небезпечного явища.
Крім того у бібліотеці експонується інформаційно-документальна виставка “На допомогу правовій освіті населення”. На виставці представлені довідково-інформаційні видання, які допоможуть розібратися в питаннях реалізації та захисту своїх прав. Виставку доповнено  скринькою Громадської приймальні Головного територіального  управління юстиції у Хмельницькій області з надання безоплатної первинної правової допомоги “Запитай в юриста”. Відвідувачі бібліотеки залишають у скриньці свої запитання правового характеру, працівники громадської приймальні приймають їх до розгляду та у визначений термін надають роз’яснення.
Колектив бібліотеки продовжує роботу, спрямовану на популяризацію правової  інформації серед жителів Хмельниччини.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930