kalendar2015_b

На Хмельниччині відзначили День Соборності України

20-23 січня на Хмельниччині відбулася низка заходів,  приурочених Дню Соборності України. У них взяли участь представники місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадсько-політичних сил, народні депутати України, учасники антитерористичної операції, духовенство.
22 січня за участю заступників голови Хмельницької облдержадміністрації Володимира Кальніченка і Валерія Олійника, заступника голови Хмельницької обласної ради Валерія Лескова,  керівників місцевих органів влади Тернопільської області на мосту через річку Збруч на межі Волочиського (Хмельницька обл.) та Підволочиського (Тернопільська обл.) районів відбувся символічний Акт Злуки. Делегації з’єднали великий Державний прапор України, обмінялися коровями. Також відбулася спільна молитва за участю духовенства. Пішою ходою учасники заходу рушили до м.Підволочиськ, поклали квіти та запалили свічки пам’яті біля меморіальних дошок загиблим воїнам АТО. Корзини з квітами поклали також до пам’ятників Т.Шевченку та Ангелу Хранителю.
Крім того, 20 січня міжобласні заходи – символічні Акти злуки, покладання квітів до пам’ятників видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, учасників Революції Гідності та АТО, насичені культурно-мистецькі програми відбулися  у с.М’якоти Ізяславського району на межі Хмельницької та Рівненської областей.
22 січня 2017 року на мосту через річку Збруч у с.Гуків, що з’єднує Хмельниччину і Тернопільщину, відбулась зустріч делегацій Чемеровецького району Хмельницької області та Борщівського району Тернопільської області. У заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Едуард Шляков, голова районної ради Світлана Павлишина, голова Гуківської сільської об’єднаної територіальної громади Петро Ільницький, представники влади Борщівського району Тернопільської області, громадськість тощо. Після традиційного обміну привітаннями на мосту відбулось з’єднання Державного Стягу. Проведено молебень за полеглими в ім’я незалежності та єдності України, за утвердження миру в державі.  Дещо згодом присутні пішою ходою вирушили до пам’ятного знаку Роману Шухевичу. Там відбулася церемонія покладання квітів.
Заходи продовжилися і наступного дня. У смт Чемерівці відбулися урочисті збори з нагоди Дня Соборності України. Учасники заходу, серед яких були керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники підприємств, установ і організацій краю, учнівська та студентська молодь вирушили до пам’ятника Тарасові Шевченку. Там відбувся мітинг та покладання квітів.
Виступи творчих колективів району додали заходу особливої атмосфери.
Символічний Акт злуки відбувся і на кордоні між Хмельницькою (с.Гусятин, Чемеровецького району) і Тернопільською (смт  Гусятин) областю.
Делегації областей обмінялися короваями, Державними Стягами та об’єднали свої добрі наміри  тісними  братніми обіймами і потисками рук.   Далі учасники зібрання колоною вирушили до центру селища Гусятин. Біля пам’ятника “Незалежності України” присутні помолилися за Україну та її мирне майбутнє. Керівники Чемеровецького та Гусятинського районів, громадськість поклали до пам’ятника квіти.
Завершилися заходи у Гусятинському районному будинку культури. Змістовну та насичену концертну програму підготували творчі колективи району.
Урочисті заходи до Дня Соборності України відбулися в усіх районах та містах обласного значення Хмельниччини. Усього в області відбулося  369 заходів, у яких взяли участь близько 20 тис.осіб.чем чем2 чем3 чем4 чем5 чем6 чем7 чем8

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930