kalendar2015_b

“Пермакультурний дизайн та нові системи землеробства”

22 січня 2017 року в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася пермакультурна зустріч “Екологічне фермерство і пермакультура”.диз1
Основна тема зустрічі – розвиток дружнього до природи та соціально справедливого фермерства.
В рамках заходу учасники мали змогу перейняти досвід вітчизняних фермерів та експертів зі східної Європи, які розповіли про розвиток пермакультури в Україні, общинне сільське господарство, створення багатопрофільних сімейних ферм, фермерство у місті, природне землеробство на базі теплої грядки Розума та шляхи покращення грунту в органічному землеробстві. Учасники зустрічі мали можливість відвідати майстер-класи: “Вермиферма в місті” та “Пермакультурне садівництво: зимові щеплення”.
Окрім доповідей, презентацій та майстер-класів проводилося робоче спілкування у міні-групах за регіонами та напрямами пермакультури. Учасники створювали пермакультурну мапу України, а також працювали над проектами (освітні, пермакультурні дизайнери, інформаційні, соціальна пермакультура).
Пермакультурну програму для дітей було представлено за темами: “Як вирощувати суничку у себе на підвіконні круглий рік”, “Давайте познайомимось з черв’ячком”, “Творчість із підручних матеріалів”, “Планування екологічної грядки” та “Навчання роботі з садовими інструментами”.
В ході зустрічі відбувся Ярмарок органічної продукції та презентація книжкової виставки “Органічне землеробство: крок за кроком”.
Захід супроводжувався пермакультурними піснями у виконанні Євгенія Ціпія та учасників зустрічі.диз2
Організатори заходу передали у фонд бібліотеки  книги “Пермакультурний дизайн: крок за кроком” та “Введение в пермакультуру”.
Довідково:
Пермакультура (перманентна або стала культура+стале землеробство) – підхід до вирішення проблем, спрямований на пошук взаємовигідних рішень; дизайн земельних та соціальних систем на основі принципів сталого розвитку, перейнятих з природи та місцевої культури.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930