kalendar2015_b

Володимир Шовкошитний “Кров – свята”. Авторська презентація роману-трилогії у бібліотеці

У Хмельницький обласній універсальній  науковій бібліотеці відбулася презентація нового роману-трилогії відомого українського письменника Володимира Шовкошитного “Кров – свята”.ш1
Ім’я Володимира Шовкошитного  – доктора філософії, професора кафедри політології Міжнародної кадрової академії, письменника і заступника голови Національної спілки письменників України,  активного учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, одного із засновників екологічної асоціації “Зелений Світ”, Народного Руху України, організатора  перепоховання Василя Стуса з Пермських таборів в Україну, народного депутата України І скликання,  учасника Революції гідності (на Майдані провів 92 дні і 33 ночі) добре відоме нашим співвітчизникам. Але, як каже сам Володимир Федорович, звання і посади для письменника нічого не варті, головне те, що він написав і видав. Він є автором понад 20 книг прози і поезії, сценаріїв художньо-публіцистичних фільмів “Поріг”, “Просвітлої дороги свічка чорна”, “Чорнобиль. Трагедія і надія” (США), трьох магніто – альбомів пісень. Автор є лауреатом багатьох літературних премій.ш2
Присутні на презентації шанувальники сучасної української літератури,  творча інтелігенція, письменники, бібліотечні  працівники,  студентська молодь з цікавістю слухали автора про його роботу над романом-трилогією “Кров – свята”, яка номінувалася на Шевченківську премію. Ця історична епопея охоплює понад 100 років Української історії. В ній на основі українських, польських, радянських і німецьких архівних документів показано хресну путь України в 20-21 століттях, зокрема правду про боротьбу УПА та Революцію Гідності.
Книга гостросюжетна і одночасно лірична. За словами автора, вона складається з історій, які письменник або бачив сам, або їх йому розповіли безпосередні учасники тих подій. Роман “Кров – свята”  дуже український, і дуже європейський.
Автор розповів про нові напрацювання, які найближчим часом вийдуть з друку, читав свої вірші та вірші українських поетів.
Присутні на заході мали можливість поспілкуватися з відомим письменником, а також  придбати книги  з його автографом.

 

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031