kalendar2015_b

Бібліотечні фонди: нові тенденції формування та організація

В обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся семінар для працівників публічних бібліотек, відповідальних за комплектування та обробку бібліотечних фондів “Бібліотечні фонди: нові тенденції формування та організація”. У семінарі взяли участь 35 працівників публічних бібліотек області, з них 17 представників ОТГ.
Відкрили семінар головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації Катерина Чабан та т. в. о. директора Надія Синиця, які відзначили, що імідж сучасної бібліотеки формується на базі повноцінного комплектування та проаналізували стан комплектування бібліотек області в минулому році.біб1ф
Учасники семінару отримали знання з організації мережі бібліотек в об’єднаних територіальних  громадах, з механізмами передачі/приймання бібліотечних фондів в ОТГ та нормативно-правовою базою по формуванню бібліотечних фондів. Практично ознайомилися з процесом “каталогізування” документів, методикою  предметизації та систематизації.
Під час професійного діалогу обговорили процес впровадження в практику роботи бібліотек області постанови Кабінету міністрів України “Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації” та ознайомилися із скороченими таблицями УДК он-лайн.
За результатами семінару виявлено необхідність представникам публічних бібліотек  ОТГ пройти підвищення кваліфікації з тем: організація роботи бібліотек в ОТГ,  формування та організації фондів на практичному тренінгу в регіональному тренінговому центрі для бібліотекарів та зональних тренінгах.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930