kalendar2015_b

Останнім шляхом Кобзаря…

За підтримки управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації відомий філателіст Олександр Канівець (м. Київ) відкрив в обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Г.Шевченка пересувну філателістичну виставку “Останнім шляхом Кобзаря”.
Виставка стала результатом Міжнародного поштового походу-реквієму впродовж травня 2011 р. Відомий філателіст відвідав усі населені пункти від Петербурга до Канева, що повністю відповідає маршруту, яким везли тіло Т.Г.Шевченка для перепоховання. Під час походу-реквієму у кожному населеному пункті О.Канівець робив погашення на спеціально підготовлених конвертах з сумлінно підібраними тематичними зображеннями та марками. Саме так, вперше за 150 років, виникла унікальна філателістична експозиція.
Виставку, як звіт про свій похід, філателіст провів у багатьох містах – Хмельницький став 53 містом, у якому презентовано експозицію. Десятки поштових марок та конвертів, пов’язані з історією життя Т.Г.Шевченка представлені на виставці. Раритетними експонатами є копія посмертної маски Т.Г.Шевченка, а також плакат-буклет “Останній шлях Кобзаря”.
З вітальним словом до гостей звернулася головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Катерина Чабан. На унікальну для нашого обласного центру подію завітало багато поважних гостей – представники краєзнавчого музею, обласного та міського товариств “Просвіта”, відомі митці краю, читачі. Музичні номери за творами Шевченка у виконанні студентів музичного училища імені В.Заремби,  учасників літературно-театральної студії “Глорія” ХНУ допомогли збагнути відвідувачам важливість події. Проведено погашення конверта із зображенням Т.Г.Шевченка.
Виставка діятиме у  бібліотеці  до 3 травня.шев1 шев2 шев3 шев4 шев5 шев6

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930