kalendar2015_b

У Хмельницькому стартує міжнародний конкурс віолончелістів “ProArt-2017″

11 травня в Хмельницькій обласній філармонії стартує міжнародний конкурс віолончелістів.
Цей форум продовжує традиції інструментального конкурсу “ProArt”, що має на меті виявлення та підтримку обдарованої молоді в області академічного музичного мистецтва, розвиток інструментального виконавства, популяризацію кращих творів світової музичної класики та сучасності.
Цьогоріч ініціатором проведення конкурсу виступив відомий швейцарський віолончеліст, професор Женевського університету музики та Бернського університету мистецтв Денис Северин. На форум запрошені гості з різних країн, що надало йому статус міжнародного проекту, в якому візьмуть участь кращі юні інструменталісти у номінації “Віолончель”.
З 11 по 14 травня міжнародний конкурс віолончелістів “ProArt-2017″ об’єднає блискучий цвіт обдарованої молоді з України, Швейцарії, Франції, Німеччини, Китаю, Польщі, Румунії, Болгарії, Грузії, Казахстану. 40 учасників віком з 12 до 23 років вражатимуть яскравими сольними програмами, високою майстерністю та оригінальними виконавськими інтерпретаціями. Учасники старшої групи у третьому турі конкурсу матимуть унікальну можливість виступити з Академічним симфонічним оркестром Хмельницької обласної філармонії.
Конкурс урочисто відкриється святковим концертом за участю почесних членів журі – Рафаеля Піду (Франція), Дениса Северина (Швейцарія), Катажини Полонек (Польща), Шу I-Бінга (Китай), Артема Полуденного (Україна). Також членами журі є лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, голова Національної спілки композиторів України, заслужений діяч мистецтв України Ігор Щербаков та лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, заслужений діяч мистецтв України Юрій Ланюк.
Організаторами конкурсу є: Хмельницька обласна філармонія, Асоціація віолончелістів Франції, Асоціація “Мистецтво без кордонів” м. Базель, проект “Благодійний фонд Анімато”.
Інформаційними партнерами заходу є: “33″ канал, телерадіол-компанія “Поділля-центр”, канал “Ексклюзив”, радіо ЕРА, газета “День”,  інформаційні інтернет портали 0382.ua, МОЄ МІСТО, Марічка-news, Є, Екперимент, ВАХ!!!, ВСІМ.
На переможців конкурсу, окрім високої виконавської відзнаки – звання лауреата, очікують грошові премії у розмірі від 10 000 до 30 000  грн.
Організатори сподіваються, що відроджена конкурсна традиція отримає тривале життя на подільській мистецькій землі, а її творчі сторінки стануть для молодих обдарувань яскравим та корисним досвідом на шляху до світового музичного Олімпу.
Вхід на конкурсні прослуховування та гала-концерт лауреатів вільний, тож щиро запрошуємо на справжнє свято музики до філармонії!ProArt 2017 2

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031