kalendar2015_b

“Баян вдихнув повітря звук…”

5 травня 2017 року в приміщенні Хмельницького науково-методичного центру культури і мистецтва та Хмельницькій дитячій школі мистецтв  відбувся обласний конкурс баяністів, акордеоністів – учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Організаторами конкурсу обласний науково-методичний центр культури і мистецтва, Хмельницьке музичне училище ім. В. Заремби.
У творчому змаганні взяли участь 48 учасників, з яких у молодшій віковій категорії змагалося 30 учнів, а в старшій – 18.
Конкурс оцінювало компетентне журі у складі викладачів відділу “Народні інструменти” Хмельницького музичного училища ім. В.Заремби: Миколи Босенка  – голови журі, Віктора Щура , Анатолія  Нікіфорука, викладача Хмельницької дитячої школи мистецтв Юрія Созонюка, викладача-методиста Хмельницької дитячої музичної школи №1 ім. М.Мозгового Людмили Цуркан та артиста оркестру академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля”  Євгена Бохонька.
Журі відзначило переможців конкурсу. Так, в молодшій віковій категорії призові місця вибороли 11 учнів, у старшій – 6 учнів. Найвищі бали отримали Лозінська Ангеліна (Волочиська ДШМ), Іванов Микола (Хмельницька ДМШ №1 ім. М.Мозгового), Герасимчук Олександр (ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв), які за рішенням журі вибороли перші місця.
За підсумками прослуховувань члени журі висловили загальні зауваження, визначили проблеми щодо викладацької роботи у класі баяна та акордеона і підкреслили, що викладачам необхідно працювати над розумінням стилю і жанру творів, що виконуються, приділяти увагу якості та культурі звуковидобування, ретельніше займатися формуванням та вдосконаленням виконавського апарату, його свободою, звертати увагу на посадку, координацію рук.
Загалом, залучення дітей до виступів на обласних конкурсах дає позитивні результати і сприяє їх подальшим успіхам, розвиває творчий потенціал, – на цьому одностайно наголосили члени журі, організатори обласного конкурсу.б1 б2 б3 б4 б5

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031