kalendar2015_b

Ми пам’ятаємо

Минають роки, але щоразу з трепетом та хвилюванням усі ми, українці, чекаємо травневого свята. Воно є особливим для кожного з нас. День перемоги закарбувався в пам’яті навічно. Зі сльозами на очах згадуєм своїх дідів, прадідів – усіх тих, хто наближав довгоочікувану перемогу. На жаль знову болять і кровоточать рани, земля захлинається від крові та сліз матерів, сестер, побратимів. Вони молять Бога, щоб наші захисники повернулися живими та неушкодженими. Пам’ятаємо, передаємо з покоління в покоління безсмертний подвиг кожного, хто боронив та боронить кордони нашої держави. Це потрібно не мертвим – це потрібно живим!
До 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка відбулася зустріч-вшанування ветеранів “Подвиг – вічний, пам’ять – нетлінна, вдячність – безмежна”,  room-концерт “Пісні нашої історії” бесіди біля виставки -спогаду “Мій дідусь – Герой”.  Читачі мали можливість почути про страшні лихоліття Другої світової від очевидця подій  Кобзева В’ячеслава Володимировича. Він повідав про героїчні вчинки бойових офіцерів, солдатів на лінії фронту. Розповідь ветерана була хвилюючою та трепетною. Діти не стримували власних емоцій, розповідали про своїх рідних та близьких, які загинули у роки війни. В’ячеслав Володимирович наголосив, що лише пам’ятаючи минуле, можна уникнути страшних помилок у майбутньому. Відеофільм “Маленькі герої Великої війни”  ознайомив читачів з їхніми ровесниками, які проявляли мужність, не шкодуючи найдорожчого – життя.
Урочистості та святковості додав room-концерт “Пісні нашої історії”. Читачі переглядали уривки з відомих кінострічок, слухали пісні воєнних років.  Лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, учениця 5-го класу музичної школи №3 Ельвіра Правдинюк  виконувала інструментальні твори на бандурі та переможець Міжнародного конкурсу у Білорусі “Скрижеванє” Арман Аракелян заспівав пісню про Україну. Напередодні свята читачі бібліотеки переглядали буктрейлери за книгами подільських письменників П.Карася “Буремний Буг” і В.Кравчука “Багряні хвилі Горині” , а також не залишили поза увагою виставку-епопею “Пам’ять про подвиг”.дит1 дит2 дит3 дит4

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930