kalendar2015_b

Мистецький Фестиваль «ART’колаж-2017»

В Хмельницькому обласному художньому музеї завершився фестиваль «ART’колаж-2017». В рамках мистецького фестивалю, присвяченого Дню Європи та Міжнародному Дню музеїв, було представлено міжмузейний проект «Венеція-Україна: погляд крізь час». Ювілейний фестиваль «ART’колаж-2017» було присвячено Венеції, унікальному історичному місту, місту-музею, з численними пам’ятками архітектури і мистецтва і водночас місту, де щодва роки відбувається найпрестижніший міжнародний форум сучасного мистецтва «Венеційська бієнале».

1 2 3

Пізнавальний квест “Код Венеції”, який проходив впродовж трьох днів розпочав фестиваль “ART’колаж-2017″  В рамках проекту відбулося відкриття трьох виставок: «Антоніо Каналетто. Венеційська ведута», в експозиції якої представлено офорти з приватної колекції, адже Антоніо Каналетто (1697-1768) є одним із найбільш відомих майстрів, що працювали у жанрі ведути – міського архітектурного пейзажу, «Романтика карнавальної Венеції». Олександр Харват (м.Рівне), Олександр Харват – член Національної Спілки фотохудожників України, заслужений художник Міжнародної Федерації фотомистецтва (EFIAP), член Національної Спілки журналістів України, член Національної Спілки краєзнавців України, “Венеціанський альбом. Світлини.” Сергій Чех (м.Одеса).

Крім того, усі учасники та гості фестивалю мали можливість переглянути виставу «Народження Венеції» від Хмельницького академічного обласного театру ляльок «Дивень».

4 6 8 9 10

В рамках фестивалю відбувся урок італійської мови від гостя мовної школи OLA Марка Лабаріле, кінопоказ («Смерть у Венеції», реж. Лукіно Вісконті, 1971 р.) та літературна платформа «Венеція в дзеркалі поезії» у виконанні Сергія Трояновського, різноманітні майстер-класи. Учасники майстер-класів навчалися розмальовувати венеційську маску разом з декоратором Хмельницького академічного обласного театру ляльок «Дивень» Лілією Савицькою; створювати пейзажі за допомогою пастелі з художницею Анною Трачук (викладачем Хмельницького національного університету), та паперовий колаж в мозаїчному стилі з хмельницькою художницею Мариною Шавиріної-Школяр. А майстер-класу з виготовлення прикрас на основі венеційських намистин (від хмельницького дизайнера Наталії Шинкар) передувала лекція «Венеційська традиція. Намистини в українських прикрасах» у викладі хмельницької мистецтвознавиці Олени Михайловської.

11 12 13 14

Змістовними та пізнавальними були лекції від мистецтвознавиці,  викладача Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Наталії Романової – “Образ Венеції в художній культурі”, та “Психологія сприйняття кольору” від художника Олег Демка (м.Хмельницький).

Закриття фестивалю ART’колаж відбулося у музейному дворику музичною програмою “Венеційський карнавал” від камерного оркестру Хмельницької обласної філармонії (диригент – Тарас Мартиник)!

15 16

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Липень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031